Loading...

Osjeti pašku buru

Objavljeno 27.01.2016
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Većina turističkih mjesta najčešće se hvali sunčanim i toplim danima. Mi Vam nudimo nešto drugačije. Bura koja ponekad puše i preko 200 km/h izazov je za lokalno stanovništvo, ali i za posjetitelje.

Osim čistog zraka koji liječi (osobito je pogodan za astmatičare), specifičnost paške bure je sol koju nam donosi. Naime, dok „silazi“ s Velebita ona uranja u kanal te se valovi poput ruku uzdižu i izbacuju more na površinu otoka. Iza bure sve je slano što ima svoje dobre strane pri uzgoju ovaca koje pasu škrto ljekovito raslinje, ali vrlo slano. Isto tako ona ostavlja osjećaj hladnoće iako temperatura ne pada ispod nule. Ožujak je najburniji mjesec. Tada pušu tri bure, tzv. marčanske bure (ožujak = mart). Izmjerite brzinu udara vjetra, a potom se zagrijte uživajući u delicijama ovoga kraja.

Glavne aktivnosti / atrakcije : posjet Paškom mostu gdje su najjači udari; mogućnost mjerenja jačine bure; promatranje mora na glavnoj gradskoj plaži; obilazak otoka nakon bure; posjet OPG nedaleko mjesta Šimuni; ručak u OPG uz jedinstveni jelovnik

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od jednog do tri dana. Okvirni program aktivnosti za dvodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: obilazak područja s najjačim udarima bure uz mogućnost mjerenja posebnim napravama; 2. dan: posjet OPG-u. Aranžman se može realizirati u zimskom periodu (najbolje u veljači/ožujku/travnju) ili tijekom cijele godine za grupe od 5 do 20 osoba. Smještaj je moguć u pansionu ili privatnom smještaju dok je prijevoz moguć autobusom ili osobnim vozilima. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.


Preuzmi / pogledaj letak

Objavljeno 27.01.2016

Vaši komentari

Kontakt

Perla

Gugliamina Polzinettia 1a
23250 Pag

Telefon : +385 23 600003
Fax : +385 23 600003
e-mail : info@perla-pag.hr

Web :

Još ideja od članice