Loading...

Opustite se uz pašku čipku

Objavljeno 27.01.2016
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Sigurno ste čuli za pašku čipku. Toliko je lijepa i jedinstvena da je ljudi koji je posjeduju često uokvire i stave pod staklo kao umjetničku sliku.

Nije se tome za čuditi ako se zna kako se izrađuje taj jedinstveni ukrasni predmet te koliko je punata i vremena potrebno da se vide rezultati. Zanimljivost je da ruke uvijek moraju biti čiste kad se pristupa izradi. Danas se smatra da šivanje čipke opušta i smiruje. Paške nane (bake) tome su posvetile svoj čitav radni vijek, ali zato da bi prehranile obitelj. Svake se godine u gradu Pagu u lipnju održava Festival paške čipke. Ususret tom događaju u svibnju i lipnju organiziramo radionice šivanja čipke. Potrebno je slobodno vrijeme, manji polutvrdi jastuk, igla, konac i… puno dobre volje.

Glavne aktivnosti / atrakcije : radionica izrade paške čipke; razgled grada Paga; razgled Galerije paške čipke u Pagu; obilazak spomenika paškoj čipkarici

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od minimalno sedam dana. Okvirni program aktivnosti za sedmodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: upoznavanje i osvrt na čipkarstvo u Hrvatskoj te o povijesti paške čipke; 2. - 7. dan: radionica. Aranžman se može realizirati u periodu od svibnja do lipnja ili tijekom cijele godine za grupe od pet do petnaest osoba. Smještaj je moguć u pansionu, hotelu ili privatnom smještaju dok je prijevoz moguć autobusom ili osobnim automobilom. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.


Preuzmi / pogledaj letak

Objavljeno 27.01.2016

Vaši komentari

Kontakt

Perla

Gugliamina Polzinettia 1a
23250 Pag

Telefon : +385 23 600003
Fax : +385 23 600003
e-mail : info@perla-pag.hr

Web :

Još ideja od članice