Loading...

Otkrivajući paški sveti trokut

Objavljeno 27.01.2016
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Paški sveti trokut povezuje tri svete točke, tri kršćanske crkve nastale na temeljima poganskih vjerovanja u staroslavenske bogove.

Zanimljivo je da se dvije nalaze na izrazito nepristupačnim mjestima te postaju izazov za sve ljubitelje planinarenja i prirode. Ostatci crkve sv. Vida iz 14. st. na najvišem vrhu otoka pričaju o upornosti i želji naših starih da dosegnu visine. Na suprotnoj strani prkose ostatci crkve sv. Jurja i bizantska utvrda, dok najmlađa, crkva sv. Marije i danas ponosno stoji na uzvisini nedaleko od solana i skriva početke nastajanja grada Paga. Doživite specifičan paški krajolik u avanturi koja povezuje prošlost i sadašnjost, škrtu prirodu i čovjekovo pouzdanje u bogove. Pronađite poveznicu između poganstva i kršćanstva, istodobno uživajući u prekrasnim pogledima s najviše točke otoka.

Glavne aktivnosti / atrakcije : škraping na paški način; obilazak najviše točke otoka Paga; obilazak ostataka crkava sv. Vida i sv. Jurja te bizantske utvrde; razgled Paga uz obilazak crkve sv. Marije

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri do četiri dana. Okvirni program aktivnosti za četverodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: posjet najvišoj točki otoka; 2. dan: škraping do ostataka crkve sv Jurja (za najhrabrije); 3. dan: posjet Starom Gradu. Aranžman se može realizirati u periodu od ožujka do travnja ili od rujna do listopada za grupe od deset do petnaest osoba. Smještaj je moguć u hotelu, privatnom smještaju ili panisionu dok je prijevoz moguć manjim autobusom (veći dio uključuje pješačenje). Stručno vođenje moguće je na hrvatskom, engleskom, talijanskom i njemačkom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.


Preuzmi / pogledaj letak

Objavljeno 27.01.2016

Vaši komentari

Kontakt

Perla

Gugliamina Polzinettia 1a
23250 Pag

Telefon : +385 23 600003
Fax : +385 23 600003
e-mail : info@perla-pag.hr

Web :

Još ideja od članice