Loading...

Antičko srce Dalmacije

Objavljeno 27.01.2016
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Rimljani su u svojoj dugotrajnoj vladavini Dalmacijom ostavili brojne tragove svojega postojanja. Na području današnjeg sela Podgrađe nedaleko od grada Benkovca smjestio se nekoć veleban grad ASSERIA.

U jednom od najvažnijih liburnskih i kasnije rimskih naselja na području sjeverne Dalmacije možete pronaći originalne rimske miljokaze, ali i brojne druge ostatke naprednog rimskog života i gradnje. U Jaderu (Zadru) prikupljena je poveća zbirka staklenih predmeta izložena u Muzeju antičkog stakla. Aenona (Nin) je grad koji je svoj razvoj već u to vrijeme temeljio na vađenju soli iz mora i održao to do danas. Prošetajte s nama i upoznajte 3000 godina dugu povijest, Asserie, Aenone i Iadere i na tom putu kroz povijest zajedno s nama otkrijte rimske temelje Dalmacije! 

Glavne aktivnosti / atrakcije : obilazak ostataka rimske Asserie nedaleko od grada Benkovca; posjet Zadru i Muzeju antičkog stakla; razgled grada Zadra; razgled Nina i solane

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri do pet dana. Okvirni program aktivnosti za petodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: dolazak i smještaj; 2. dan: razgled Zadra i Muzeja antičkog stakla; 3. dan: razgled Asserie i ostataka iz rimskih vremena; 4. dan: razgled Nina; 5. dan: odlazak. Aranžman se može realizirati u periodu tijekom cijele godine za minimalno dvije osobe. Smještaj je moguć u hotelu s tri, četiri ili pet zvjezdica te u privatnom smještaju s tri ili četiri zvjezdice dok je prijevoz moguć našim kombi vozilima (ukljućujući i VIP vozila). Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.


Preuzmi / pogledaj letak

Objavljeno 27.01.2016

Vaši komentari

Kontakt

Shuttle d.o.o. - putnička agencija

Ruđera Boškovića 15-Kaleta 1
21000 Split

Telefon : +385 98234913
Telefon : +385981844738
Fax : +385 21458444
Mobitel : 098 1844738
e-mail : info@shuttle.hr

Web : www.shuttle.hr ; www.tastedalmatia.com
Web : www.tastedalmatia.com

Još ideja od članice