Loading...

Budite arheolozi u zadarskoj regiji

Objavljeno 27.01.2016
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Područje oko Zadra čuva ostatke povijesti od više tisuća godina. Mnogi ne znaju da se unutar PP Telašćica nalaze bogata arheološka nalazišta.

U Zadru ćete naći jedinstvenu zbirku od preko 5000 različitih staklenih predmeta u Muzeju antičkog stakla. Najvrjedniji nalazi u Muzeju ninskih starina dva su originalna starohrvatska broda iz 11. st. Condura Croatica. Pored njih je i replika dijela broda Serilia Liburnica iz 1. stoljeća. Sva su važna mjesta ovoga prostora bila povezana vitalnim putem, povijesno nazvanim Velikom cestom (Via Magna). Duž te važne prometnice brojni su ostatci iz najstarijih vremena. Interesantan detalj na Via Magni je niz kamenih zdenaca i pojila uz cestu. Ona su kroz povijest bila u funkciji mnogih putnika i njihovih životinja. Postanite arheolog i zaronite u daleku povijest posjetom brojnim arheološkim lokalitetima u okolici Zadra.

Glavne aktivnosti / atrakcije : obilazak Dugog otoka i PP Telašćica; posjet Muzeju antičkog stakla u Zadru i razgled grada Zadra; obilazak Muzeja ninskih starina; obilazak dijela rute Via Magna

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od pet do sedam dana. Okvirni program aktivnosti za petodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: dolazak; 2. dan: razgled Zadra; 3. dan: odlazak na Dugi otok; 4. dan: razgled Nina; 5. dan: razgled zadarskog zaleđa. Aranžman se može realizirati u periodu od travnja do listopada za grupe od minimalno dvije osobe. Smještaj je moguć u hotelu s tri, četiri ili pet zvjezdica te u privatnom smještaju s tri ili četiri zvjezdice dok je prijevoz moguć našim kombi vozilima (uključujući i VIP vozila). Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.


Preuzmi / pogledaj letak

Objavljeno 27.01.2016

Vaši komentari

Kontakt

Shuttle d.o.o. - putnička agencija

Ruđera Boškovića 15-Kaleta 1
21000 Split

Telefon : +385 98234913
Telefon : +385981844738
Fax : +385 21458444
Mobitel : 098 1844738
e-mail : info@shuttle.hr

Web : www.shuttle.hr ; www.tastedalmatia.com
Web : www.tastedalmatia.com

Još ideja od članice