Loading...

Tajne maslinskih vrtova

Objavljeno 27.01.2016
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Najbliži Zadru Zeleni otok Ugljan, prekriven stablima stoljetnih maslina i borova, nudi osim uživanja u prekrasnim pejzažima, ugodnom zraku i mirisu mora, poseban doživljaj - posjet antičkoj uljari u Mulinama.

Ondje ćete imati priliku upoznati tradiciju uzgoja maslina i proizodnje maslinova ulja. Nešto dalje, u Preku se smjestio ekološki maslinik i uljara, savršeno mjesto za degustaciju dalmatinske kuhinje. Da maslinarstvo nije vezano samo uz život na otoku, potvrdit će vam posjet maslinicima smještenima u Zadarskom zaleđu, gdje se na škrtom dalmatinskom tlu smjestilo čak 12 000 stabala maslina. Ovdje ćete se okrijepiti domaćim pršutom, sirom, vinom i maslinovim uljem. Poslasticu za kraj predstavljaju Lunske masline, koje su među najstarijima i najljepšima u svijetu, i koje će vas zasigurno ostaviti bez daha.

Glavne aktivnosti / atrakcije : upoznavanje s tradicijom uzgoja maslina i proizvodnje maslinovog ulja, koja je na ovim prostorima prisutna još iz doba Antike; upoznavanje maslinskih vrtova zadarske regije i stabala maslina, među najstarijima u svijetu

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od jednog do tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: posjet otoku Ugljanu i maslinicima u Mulinama i Preku; 2. dan: obilazak Ravnih kotara i posjet masliniku; 3. dan: posjet Lunskim maslinskim vrtovima. Aranžman se može realizirati u periodu od travnja do prosinca (ili tijekom cijele godine s određenim izmjenama ) za grupe od dvije osobe do 40 osoba. Smještaj je moguć u privatnom smještaju s tri ili četiri zvjezdice dok je prijevoz moguć u našoj organizaciji trajektom i autobusom. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom, engleskom, njemačkom, talijanskom, španjolskom i francuskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.


Preuzmi / pogledaj letak

Objavljeno 27.01.2016

Vaši komentari

Kontakt

Terra Travel d.o.o.

Matije Gupca 2a
23000 Zadar

Telefon : +385 23 337294
Fax : +385 23 337295
e-mail : info@terratravel.hr

Web : www.terratravel.hr

Još ideja od članice