Loading...

Tradicionalni okusi otoka Paga

Objavljeno 28.01.2016
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Kroz teritorijalne karakteristike uzgoja, pripremanja i konzumiranja hrane možete najbolje upoznati i razumjeti određene skupine ljudi.

Mediteranska je prehrana važan kulturološki element našeg otočnog stanovništva i često je isticana kao najzdraviji prehrambeni izbor. Stanovništvo Paga oduvijek je u prehrani imalo zastupljeno ribu, ovčje meso i mlijeko, lisnato povrće i maslinovo ulje. Želite li stvarno upoznati Pažane, upoznajte njihova tradicionalna jela. Ovoga puta to nisu dekorativno servirane delicije u skupocjenim restoranima već su to jela koja su paške žene svakodnevno kuhale za svoje obitelji snalazeći se i u danima neimaštine kao i u danima svetkovina i većeg izobilja. Doživite okuse i mirise tradicionalne paške kuhinje i kroz njih upoznajte povijest i osobine paškog stanovništva.

Glavne aktivnosti / atrakcije : tradicionalni obroci uz edukativne priče o posluženom jelu; obilazak stada ovaca; posjet sirani; doček koče pri povratku s mora; obilazak solane, maslinika i vinograda; posjet vinariji

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od pet i više dana. Okvirni program aktivnosti za petodnevni aranžman obuhvaća: 1. - 5. dan: grad Pag i okolna mjesta na otoku: Kolan, Šimuni, Novalja, Lun, Povljana, Gorica, Vlašići i dr. Aranžman se može realizirati u periodu od rujna do kraja listopada i od travnja do kraja lipnja za grupe od 2 osobe do 50 osoba. Smještaj je moguć u privatnom smještaju s tri zvjezdice i hotelima s tri ili četiri zvjezdice, dok je prijevoz na otoku moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili u našoj organizaciji kombi vozilom ili autobusom. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom, engleskom, talijanskom, njemačkom i ruskom jeziku. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.


Preuzmi / pogledaj letak

Objavljeno 28.01.2016

Vaši komentari

Kontakt

Maricom d.o.o.

S. Radića 2
23250 Pag

Telefon : +385 23 612266
Fax : +385 23 611331
Mobitel : 098 449570
e-mail : maricom@zd.t-com.hr

Web : www.pag-tourist-service.hr

Još ideja od članice