Loading...

Antičko srce Dalmacije

Objavljeno 25.01.2017
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Rimljani su u svojoj dugotrajnoj vladavini Dalmacijom ostavili brojne tragove svojega postojanja.

Na području današnjeg sela Podgrađe nedaleko od grada Benkovca smjestio se nekoć veleban grad Asseria. U jednome od najvažnijih liburnijskih i kasnije rimskih naselja na području sjeverne Dalmacije možete pronaći originalne rimske miljokaze, ali i brojne druge ostatke naprednog rimskog života i gradnje. U Jaderu (Zadru) prikupljena je poveća zbirka staklenih predmeta izložena u Muzeju antičkog stakla. Aenona (Nin) je grad koji je svoj razvoj već u to vrijeme temeljio na vađenju soli iz mora i održao to do danas. Prošetajte s nama i upoznajte 3000 godina dugu povijest Asserie, Aenone i Jadere te na tom putu kroz povijest zajedno s nama otkrijte rimske temelje Dalmacije!

 

Glavne aktivnosti / atrakcije : obilazak ostataka rimskog grada Asseria nedaleko od grada Benkovca; posjet gradu Zadru i Muzeju antičkog stakla; razgledavanje stare jezgre grada Zadra; razgled Nina i solane

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri do pet dana. Okvirni program aktivnosti za petodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: dolazak i smještaj; 2. dan: razgled Zadra i Muzeja antičkog stakla; 3. dan: razgled Asserie i ostataka iz rimskih vremena; 4. dan: razgled Nina i posjet Muzeju soli; 5. dan: odlazak. Aranžman se može realizirati u periodu tijekom cijele godine za minimalno dvije osobe. Smještaj je moguć u hotelu s tri, četiri ili pet zvjezdica te u privatnom smještaju s tri ili četiri zvjezdice dok je prijevoz moguć našim kombi vozilima (uključujući i VIP vozila). Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude. Fotografije: TZG Zadar; V. Jakupović, Shuttle Tours d.o.o.


Preuzmi / pogledaj letak

Objavljeno 25.01.2017

Vaši komentari

Kontakt

Shuttle tours d.o.o.

Don Ive Prodana 13
23000 Zadar

Telefon : +385 23 313388
Fax : +385 23 313391
e-mail : info@shuttletours.net

Web : www.shuttletours.net
Web : http://www.facebook.com/profile.php?id=100003412509098
Web : http://www.facebook.com/profile.php?id=100003412509098

Još ideja od članice