Loading...

U bojama hrvatske naive

Objavljeno 04.06.2012
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Posebnost, jedinstvenost i snagu svake zemlje čine njezini stanovnici. Boje područja u kojem živimo utiskuju se u svakog pojedinca. Hrvatski su slikari kroz naivnu umjetnost ocrtali ljepote domovine, a ovaj izlet kreće njihovim tragom.

Dobar pregled hrvatske naive dobit ćete u centru Zagreba, Muzeju naivne umjetnosti gdje je izloženo osamdesetak antologijskih slika i kipova, klasika hrvatske naive od početka 30-ih godina 20. stoljeća do danas. U Zaprešiću obiđite Jelačićeve dvore i vlastelinski kompleks Matija Skurjeni, nazvan po autoru koji je, izlažući u Rimu i Parizu, zabilježio svjetski uspjeh 60-ih godina 20. stoljeća. Doživljaj hrvatske naive ne bi bio potpun bez obilaska kolijevke ove umjetnosti, Hlebina, a posjet Galeriji Josipa Generalića i staroj kući Ivana Generalića, gdje osim likovnih djela ovog velikana naivne umjetnosti možete razgledati obiteljske fotografije i predmete te etno zbirku, prava je umjetnička poslastica.

Glavne aktivnosti / atrakcije : posjet hrvatskom Muzeju naivne umjetnosti u Zagrebu; odlazak u kolijevku hrvatske naive, Hlebine i posjet Galeriji Josipa Generalića i staroj kući Ivana Generalića; obilazak gospodarskog vlastelinskog gospodarstva u Zaprešiću

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od jednog do dva dana. Okvirni program aktivnosti za dvodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan Zagreb - Zaprešić - Koprivnica; 2. dan Koprivnica - Hlebine - Zagreb. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 2 do 45 osoba. Smještaj je moguć u hotelima s tri zvjezdice u Koprivnici, dok je prijevoz moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili, u našoj organizaciji, autobusom. Stručno vođenje je moguće na hrvatskom, engleskom, njemačkom, francuskom i talijanskom jeziku. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude. Fotografije: Petros d.o.o.


Preuzmi / pogledaj letak

Objavljeno 04.06.2012

Vaši komentari

Kontakt

Petros d.o.o.

Božidara Adžije 34
10000 Zagreb

Telefon : +385 1 3646600
Fax : +385 1 3646666
e-mail : petros@petros.hr

Web : www.petros.hr

Još ideja od članice