Loading...

O nama

 

Nacionalna suradnja

Članovi Upravnog odbora i direktor UHPA-e sudjeluju u sklopu svojih aktivnosti na sastancima i sjednicama raznih grupacija i odbora poput državnih tijela, ministarstava i institucija koje djeluju na nacionalnoj i regionalnoj razini. Svrha aktivne suradnje s ovim subjektima je zastupanje i zaštita gospodarskih i stručnih interesa svojih članica, promocija  djelatnosti putničkih agencija, kao i rad na obrazovanju i uspostavljanju komercijalnih i strukovnih kontakata.

UHPA kao predstavnica hrvatskih putničkih agencija intenzivno surađuje s Ministarstvom turizma, ali i s drugim ministarstvima, poput Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU i drugih važnih institucija. Ujedno, UHPA-ini predstavnici aktivno sudjeluju u radu Odbora za turizam Hrvatskog sabora.

Intenzivnu suradnju UHPA ostvaruje i s glavnim uredom Hrvatske turističke zajednice, kao i ostalim uredima županijskih, općinskih i gradskih turističkih zajednica. Također, dobru suradnju UHPA ima i s nacionalnim strukovnim udrugama iz različitih segmenata turizma. Neke od njih su Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH), Kamping udruženje Hrvatske (KUH), Nacionalna udruga obiteljskih i malih hotela (OMH), kao i različiti odbori i strukovne grupacije Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske banke za obnovu i razvitak te ostalih važnih aktera u turizmu.

S ciljem što boljeg informiranja javnosti o aktivnostima putničkih agencija, UHPA surađuje i s velikim brojem medija.