Loading...

Za članove

 

ISO 9001

Norma ISO 9001:2015 međunarodno je priznata norma koju je uvela Međunarodna organizacija za standardizaciju (ISO) za sustave upravljanja kvalitetom. Uspješno implementiran sustav upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001:2015 i poslovanje u skladu sa zahtjevima ove norme opće je prihvaćen način rada kojim se osigurava sadašnjim i budućim kupcima ili partnerima očekivana kvaliteta proizvoda i usluga.
 
Turističke agencije certifikatom ISO 9001 dokazuju opredijeljenost za pružanje kvalitete usluga, sustav kontrole kvalitete proizvoda i usluga te usmjerenost na njihovo stalno poboljšavanje. Upravljanje kvalitetom pomaže u boljem razumijevanju i praćenju potreba kupaca, postizanju većeg stupnja zadovoljstva i povjerenja kupaca-korisnika, efikasnijem poslovanju, povećanju produktivnosti i profitabilnosti poduzeća, poboljšavanju interne komunikacije kao i ostvarivanju kontinuiranog rasta i razvoja.
 
Danas je UHPA prva strukovna udruga u turizmu u Hrvatskoj koja je nositelj certifikata ISO 9001:2015 te jedna od rijetkih koja je u proces certifikacije ušla s mrežom svojih članova te uspješno provela projekt implementacije i certificiranja sustava upravljanja kvalitetom. Projekt Stručno usavršavanje za sustavno upravljanje kvalitetom i razvojem novih proizvoda, realiziran uz podršku i sufinanciranje Ministarstva turizma, uključivao je redovite obrazovne aktivnosti, radionice i seminare s temama: upravljanje rizicima i planiranje, globalni izazovi i trendovi te sustav upravljanja kvalitetom prema novoj normi ISO 9001:2015 kao odgovor za strukturirano prilagođavanje novim uvjetima pri razvoju posebnih oblika turizma.
 

Upravljanje kvalitetom pomoći će Vam:

  • u boljem razumijevanju i praćenju potreba kupaca; 
  • postizanju većeg stupnja zadovoljstva i povjerenja kupaca-korisnika; 
  • efikasnijem poslovanju; povećanju produktivnosti i  profitabilnosti poduzeća; 
  • poboljšavanju interne komunikacije;
  • ostvarivanju kontinuiranog rasta i razvoja.

Turističke agencije certifikatom ISO 9001 dokazuju: 

  • opredijeljenost za pružanje kvalitete usluga; 
  • sustav kontrole kvalitete proizvoda i usluga; 
  • usmjerenost na stalno poboljšavanje proizvoda i usluga.

 

Sažetak projekta

Sustav upravljanja kvalitetom prema ISO 9001:2008