Loading...

Za članove

 

 

Školska putovanja

Certifikacija agencija za specijaliste školskih i omladinskih putovanja rezultat su višegodišnjeg zajedničkog rada s agencijama u čijem fokusu su učenička putovanja. Cilj specijalizacije je olakšati proces izbora agencije organizatora putovanja za mlade tako da na jednome mjestu prezentiramo sve specijaliste koji garantiraju profesionalnost i visoku razinu usluge. Početkom 2011. godine unutar UHPA-e formirana je ekspertna radna skupina, tim profesionalaca sastavljen od iskusnih agencijskih djelatnika naših redovnih članica, sa zadatkom izrade kriterija specijalizacije putničkih agencija, organizatora izleta i paket-aranžmana dječjeg i omladinskog, odnosno školskog turizma. Platforma je izrađena početkom 2012. godine i kao takva potvrđena od Upravnog odbora i Skupštine UHPA-e. Spomenute kriterije agencije zadovoljavaju dokazivanjem dosadašnje poslovne aktivnosti, kompetencijom zaposlenika i suradnika te obvezom cjeloživotnog obrazovanja istih, društveno odgovornim poslovanjem kao i pozitivnim financijskim pokazateljima poslovanja. (srpanj 2018.).

Turističke agencije specijalizirane za Školska putovanja 2018./2020. godine su:

 

A.T.I. d.o.o.

Zadarska 15, 52100 Pula
Telefon: +385 52 223400
E-mail: vesna@ati.hr
 
 
 

Alga Travel Agency d.o.o.

Teslina 14, 10000 Zagreb
Telefon: +385 1 4814995
E-mail: info@algatravel.hr

 

 

Eklata d.o.o.

Osječka 11, 21000 Split
Telefon: +385 21 544232
E-mail: info@eklata.com
 
 
 
Antuna Mihanovića 8, 42000 Varaždin
Telefon: +385 42 201756
E-mail: info@galileo-varazdin.hr
 
 
 

Terra Travel d.o.o.

Matije Gupca 2a, 23000 Zadar
Telefon: +385 23 337294
E-mail: info@terratravel.hr
 
 
 
Trakostyan tours d.o.o.
Trg A. Mihanovića 8, 42243 Varaždinske Toplice
Telefon: +385 42 205555
E-mail: trakostyan.tours@vz.t-com.hr
 
 
 
 
 

Varaždintours d.o.o.

Alojzja Stepinca 1, 42000 Varaždin
Telefon: +385 42 320400
E-mail: info@varazdintours.hr
 
 
 
 

Zagrebački holding d.o.o. - podružnica Vladmir Nazor

Maksimirska 51, 10000 Zagreb
Telefon: +385 1 6421900
E-mail: nazor@zgh.hr

 


UVOD

Podizanje kvalitete rada članica kroz specijalizaciju, certificiranje te promoviranje koncepta u resornim ministarstvima i institucijama zasigurno je bio bitan razlog zbog kojega je Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta odlučilo krenuti u proces izrade Pravilnika o organizaciji izvanučioničke nastave

Piše: Jurica Glavina,član upravnog odbor UHPA-e, voditelj radne skupine i klastera specijalista za dječji i omladinski turizam pri UHPA-i

travanj 2014

Certifikacije agencija za specijaliste školskih i omladinskih putovanja i klaster specijalista, rezultat su kontinuiranoga višegodišnjeg rada Udruge, članova radne skupine i putničkih agencija sudionika.  Početkom 2011. godine unutar UHPA-e formirana je ekspertna radna skupina, tim profesionalaca sastavljen od iskusnih agencijskih djelatnika članica UHPA-e, sa zadatkom izrade kriterija specijalizacije putničkih agencija, organizatora paket-aranžmana dječjeg i omladinskog, odnosno školskog turizma. Platforma je izrađena početkom 2012. godine i kao takva potvrđena od Upravnog odbora i Skupštine UHPA-e. Spomenute kriterije agencije zadovoljavaju dokazivanjem dosadašnje i trenutne poslovne aktivnosti, kompetencijom zaposlenika i suradnika te obvezom cjeloživotnog obrazovanja istih, stalnim razvojem i inovacijom programa agencije, društveno odgovornim poslovanjem kao i aktivnošću u sustavu turističkih zajednica. Uz sve to specijalisti su potpisnici posebnog etičkog kodeksa kojim se obvezuju poslovati u skladu s pravilima struke, profesionalnim i odgovornim odnosom prema kupcima, kolegama i dobavljačima.

U rujnu 2012. godine u proces specijalizacije uključilo se preko četrdeset agencija od čega je njih 26 dobilo certifikat i postalo članicom klastera. Prednosti udruživanja osjetili smo vrlo brzo, budući da smo krenuli u zajedničke marketinške aktivnosti. Prvi korak bio je tisak i distribucija promotivne brošure Turističke agencije specijalisti za školska putovanja koja je dostavljena na adrese svih osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj. Podršku istoj dale su Agencija za odgoj i obrazovanje i vodeće udruge ravnatelja osnovnih i srednjih škola. Time smo školama olakšati proces izbora agencije organizatora putovanja tako da na jednome mjestu prezentiramo sve specijaliste koji garantiraju profesionalnost i visoku razinu usluge. Uspjeh brošure bio je iznad očekivanja, a troškovi po članici minimalni. U nastavku su uslijedile nove zajedničke aktivnosti: nastupi na skupštinama i seminarima u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i ravnateljskih udruga, sastanci članica klastera s ciljem poticanja bolje komunikacije i razmjene iskustava među članovima, zajednički rad na tekstu prijedloga Pravilnika u organizaciji izvanučioničke nastave, itd. U budućnosti planiramo i dalje promovirati prednosti suradnje s našim članicama u odnosu na one koji to nisu, nastaviti s edukacijama zaposlenih te implementirati i ostale metode poticanja izvrsnosti.

Podizanje kvalitete rada članica kroz specijalizaciju, certificiranje te promoviranje koncepta u resornim ministarstvima i institucijama zasigurno je bio bitan razlog zbog kojega je Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta odlučilo krenuti u proces izrade Pravilnika o organizaciji izvanučioničke nastave i što je još važnije, UHPA kao strukovna udruga i članovi njenog ekspertnog tima, jedan su od partnera i sudionika u procesu njegove izrade.

Kao voditelj radne skupine i klastera agencija specijalista za dječji i omladinski turizam, mogu s velikim zadovoljstvom istaknuti da smo kao članovi klastera ponosni na učinjeno u protekle tri godine, a još zadovoljniji percepcijom specijalizacije od strane članica UHPA-e te naših korisnika i partnera. Stoga se zahvaljujem svima koji su od samih početaka najaktivnije sudjelovali u procesu izrade platforme specijalizacije i klastera kao i svim članicama koje su prepoznale kvalitetu ove ideje, specijalizirali se i priključili našem uspješnom timu. Ujedno pozivam i ostale članice da nam se pridruže. Prednosti su višestruke budući da je riječ o konceptu koji svakako jača kompetencije zaposlenika i podiže kvalitetu rada agencija, što za rezultat ima poboljšavanje tržišne pozicije i ujedno radi na jačanju UHPA-e kao vodeće strukovne udruge u turizmu i sukreatora turističke politike Republike Hrvatske. (travanj 2014)