Loading...

Za članove

 

 

Posebna tržišta

 

Napori da proširimo svijest o važnosti uspostavljanja sustava izvrsnosti, kvalitete i specijalizacija obuhvatili su i turističke agencije koje se bave posebnim tržištima. Specijalizacija za pojedina tržišta pokazatelj je usmjerenosti i stručnosti turističkih agencija koje ispunjavanjem kriterija potvrđuju kompetencije ključne za uspješno poslovanje s posebnim tržištima. Agencije specijalisti vjeruju kako je ova specijalizacija put prema velikoj suradnje turističkih agencija i partnera. Kako bi bile uspješne agencije specijalisti su se obavezale na transparentno poslovanje, edukaciju djelatnika u svrhu boljeg razumijevanja potreba kupaca svakog specifičnog tržišta i ostalih suradnika. Specijalizirane agencije za posebna tržišta podižu standard svojih usluga, ali i svih ostalih subjekata turizma stalnim edukacijama, suradnjom, povezivanjem i zajedničkim djelovanjem. (kolovoz 2014.)

 

Turističke agencije specijalizirane za Posebna tržišta 2017./2018. godine su:

 

Atlantis travel d.o.o. (Posebna tržišta za Rusiju)

Posebna tržišta,Redovni član
Petrinjska 59 Zagreb
Telefon: +385 1 4811155 E-mail: zagreb@atlantis-travel.hr

M-G Express d.o.o. (Posebna tržišta za Francusku i Kanadu)

Posebna tržišta,Redovni član
Brajkovići bb Kanfanar
Telefon: +385 52 848149 E-mail: info@mgexpress.hr

UVOD

Kao specijalist za rusko tržište vjerujem da će udruživanje u klaster doprinijeti boljoj prezentaciji članova UHPA-e na svim agencijama zanimljivim tržištima

Piše: Zoran Čarapić, voditelj radne skupine za posebna tržišta

travanj 2014.

Osnivanje radne skupine za posebna tržišta, što će rezultirati i osnivanjem klastera turističkih agencija, rezultat je višegodišnjega, kontinuiranog rada Udruge, članova radne skupine i turističkih agencija, specijaliziranih za rusko tržište i zemlje Zajednice neovisnih država (ZND).

Početkom 2013. godine unutar UHPA-e formirana je ekspertna skupina sastavljena od iskusnih agencijskih djelatnika iz redova članova. Cilj formiranja bio je okupiti profesionalce s dugogodišnjim iskustvom u radu na navedenim tržištima te izraditi kriterije za specijalizaciju turističkih agencija.

Specijalizirane agencije su potpisnice posebnog kodeksa kojim se obvezuju poslovati u skladu s pravilima struke, profesionalnim i odgovornim odnosom prema turistima, partnerima te dobavljačima.

Radna skupina specijaliziranih agencija teži podizanju standarda usluga kod svojih članova, ali i svih ostalih subjekata iz sektora receptivnog turizma stalnim edukacijama, suradnjom, povezivanjem i zajedničkim djelovanjem.

Spomenute kriterije agencije zadovoljavaju dokazivanjem dosadašnje i trenutne poslovne aktivnosti, kompetencijom zaposlenika i suradnika te obvezom cjeloživotnog obrazovanja istih, stalnim razvojem i inovacijom programa agencije, društveno odgovornim poslovanjem kao i aktivnošću u sustavu turističkih zajednica.

Specijalizirane agencije mogu slobodno predstavljati svoje usluge potencijalnim klijentima pod uvjetom da ne traže od klijenta kršenje ugovora koji već ima s nekim drugim članom specijaliziranih agencija.

Specijalizirane agencije neće se upuštati ni u kakve aktivnosti koje bi mogle naštetiti reputaciji UHPA-e i interesima njezinih članova.

Vjerujem da će specijalizacija doprinijeti boljoj prezentaciji članova UHPA-e na posebnim tržištima te olakšati inozemnim partnerima odabir suradnika. (travanj 2014.)

Turističke agencije specijalizirane za Arheološki turizam 2017./2018. godine su: