Loading...

Eklata d.o.o.

Turistička agencija Eklata osnovana je 1991. godine sa sjedištem u Splitu i jedna je od najvećih receptivnih turoperatera specijalizirana za programe dječjeg i omladinskog turizma u Hrvatskoj. Naš tim se sastoji od više od dvadeset mladih, iskusnih i visokoobrazovanih stručnjaka, pedagoga i odgajatelja. Specijalizirani smo za školske izlete, škole u prirodi, ekskurzije, usluge smještaja, animacije i međunarodne ljetne kampove za mlade. Naša agencija upravlja i hostelom Eklata u Zaostrogu koji je jedan od specijaliziranih i najbolje opremljenih objekata za djecu i mlade u Hrvatskoj.

Osnovnoškolci iz poplavljene Slavonije besplatno u Zaostrogu

Iako su posljedice golemih poplava u Slavoniji u posljednje vrijeme prestale biti udarne vijesti, još uvijek ima onih koji stradalima pomažu, na svoj način

11.08.2014

  Fort Dalmacija

  Bogata povijest Dalmacije ostavila je mnogobrojne tragove. Među najimpresivnije svakako spadaju njezine utvrde.

  Gdje Dalmacija izvire, gdje Dalmacija uvire

  Ovaj zanimljiv i nadasve poučan program namijenjen je učenicima, studentima i mladima iz inozemstva i Hrvatske, posebice organiziranim školskim i fakultetskim grupama kojima je geografija i hidrografija Dalmacije od interesa temeljem nastavnog ili stručnog sadržaja.

  Tragom pjesme u kamenu

  Koliko je škrt krški krajolik Dalmatinske zagore, toliko je bogata kulturna baština koju je iznjedrila. U toj kulturnoj baštini posebno se izdvajaju pjesnici Dalmatinske zagore koji čine važan dio hrvatske književne antologije.

  S druge strane suhozida

  Dalmacija je izvanredna destinacija ruralnog turizma s mnoštvom zanimljivosti važnih za vrijednosti kao što su tradicija, ekologija i zdravlje. Pridružite se programu namijenjenom učenicima, studentima i mladima iz inozemstva i Hrvatske, a posebice organiziranim školskim i fakultetskim grupama koje se žele upoznati s tradicionalnim načinom života i običajima Dalmacije.

  Putevima dalmatinskih mlinica

  Program je namijenjen učenicima, studentima i mladima iz inozemstva i Hrvatske, posebice organiziranim školskim i fakultetskim grupama koje se žele upoznati s tradicionalnim načinom života i običajima Dalmacije.

  Predromanička transverzala otoka Brača

  Otok Brač je jedan od najvećih i najzanimljivijih hrvatskih otoka najviše zbog povijest svoje naseljenosti i sakralnih objekata među kojim se izdvajaju predromaničke crkve.

  Povijest pričaju djeci gusari na dalmatinskoj rijeci

  Rijeke Cetina i Neretva spadaju među najljepše rijeke Hrvatske. Uz njihovu prirodnu ljepotu krasi ih bogata povijest koja se odigrala na njima, njihovim pritocima i obalama posebno ističući povijest gusarenja. Na ovom putovanju posjetit ćete najvažnije povijesne lokalitete između Cetine i Neretve, a vrhunac putovanja bit će atraktivna plovidba kanjonom rijeke Cetine, odnosno deltom Neretve.

  Fort Dalmacija

  Bogata povijest Dalmatinske zagore ostavila je mnogobrojne tragove. Među najimpresivnije svakako spadaju utvrde Dalmatinske zagore. Program Fort Dalmacija obuhvaća obilazak najvažnijih povijesnih znamenitosti i lokaliteta na području Dalmatinske zagore s naglaskom na obilazak fortifikacijskih objekata.

  Fauna i flora tik do mora

  Mediteranska klima i krški reljef garancija su raznolikosti život svijeta. Područje Dalmacije iznimno je zahvalno za proučavanje flore i faune na kontaktima različitih klimatskih i reljefnih cjelina kao i proučavanje živog svijeta podmorja.

  Ciklotura Imotski tirkiz

  Želite li doživjeti Dalmaciju u turističkom smisli na rekreativan, aktivan i zdrav način, pridružite se ovom programu koji je namijenjen prvenstveno učenicima, studentima i mladima iz inozemstva i Hrvatske, osobito organiziranim školskim i fakultetskim grupama kojima je geografija i hidrografija Dalmacije od interesa temeljem nastavnog ili stručnog sadržaja.

  Bitka za Dalmaciju

  Povijest Dalmacije povijest je puna borbe i bitaka. Pridružite se našem programu Bitka za Dalmaciju i obiđite lokacije koje su bile mjesta sudara civilizacija, carstava i vojski.

  Živa povijest tvrđave Klis

  Teško Klisu na kamenu i kamenu što je Klis na njemu – tako kaže pisma iz davnina, jedno tilo čovik su i stina. Nekadašnji čuvar dalmatinskih gradova i kolijevka sjajne hrvatske povijesti, Klis svojom živom poviješću nijemo svjedoči minulom vremenu. Zbog svoga geostrateškog položaja i fortifikacijskog značaja, smješten između Mosora, s jedne, i Kozjaka, s druge strane, Klis je bio neosvojivim ‘ključarom’ Dalmacije, njenih otoka i zadnja linija obrane Splita.

Kontakt

EKLATA D.O.O.

ID Kod:HR-AB-21-060077916
Adresa:Osječka 11, 21000 Split
Osnovana:1991. godine
Telefon:+385 21 544232
Fax:+385 21 543805
E-mail:info@eklata.com
Web:www.eklata.com