Loading...

Shuttle d.o.o. - putnička agencija

Nema objavljenih novosti

  Dolce Vita

  Dopustite si uroniti u magiju Dalmacije istražujući njenu prekrasnu netaknutu prirodu i bogatu tradiciju otoka Brača i Dalmatinske zagore.

  Budite arheolozi u zadarskoj regiji

  Područje oko Zadra čuva ostatke povijesti od više tisuća godina. Mnogi ne znaju da se unutar PP Telašćica nalaze bogata arheološka nalazišta.

  Antičko srce Dalmacije

  Rimljani su u svojoj dugotrajnoj vladavini Dalmacijom ostavili brojne tragove svojega postojanja. Na području današnjeg sela Podgrađe nedaleko od grada Benkovca smjestio se nekoć veleban grad ASSERIA.

  Ravni kotari - tradicija nadohvat ruke

  Svaki kraj piše svoju povijest, sa svojim posebnim običajima, tradicijom, znamenitostima i kulturom. Područje Ravnih kotara i Benkovca obilježila su mnoga događanja stvarajući pri tome svoju povijest još od vremena antike pa sve do danas.

  Živimo kao naši stari

  U vrijeme ubrzanog života pravo je zadovoljstvo vratiti se na jednostavniji način života. Pođite s nama i upoznajte tradicijski način života otočana i stanovnika Ravnih kotara.

  Vidi, poslušaj, upoznaj, doživi - Zadar

  Kaže se „kad si u Rimu, ponašaj se kao Rimljanin“. Isto pravilo primjenjujemo i u Zadru! Upoznaj Zadar, grad s preko 3000 godina dugom povijesti kroz prizmu lokalaca.

  Sol - važnija od zlata

  Sol se naziva i bijelim zlatom. Stoga nije neobično da je često korištena kao sredstvo plaćanja. Tradicija proizvodnje na prirodno-ekološki način je korištenjem energije sunca i vjetra.

  Maraschino - izradi sam svoj suvenir

  Maraschino je originalan zadarski liker priznat diljem svijeta. Prepoznatljiv je po karakterističnom slatkom okusu i aromatičnom mirisu.

  Pikantna začinjenost splitskim okusima

  “U imućnim kućama nekadašnje Dalmacije, svi ti pikantni okusi i mirisi, mirodijski, egzotični, iako međusobno tako različiti, uspijevali su se čudesno stopiti u neku izvornu i rijetku gastronomsku opsjenu. Stara dalmatinska i splitska, granična i etnički mozaička kuhinja, u kojoj su se sa sve četiri strane svijeta slijevale najrazličitije civilizacije i kulinarske maštovitosti, bila je tada označena kao jedna od najboljih u Europi…“.

  Mediteransko bilje u gastronomiji Dalmacije

  Nigdje planina i more nisu tako dramatično povezani kao u srednjoj Dalmaciji. Planine koje se nadvijaju nad obalnim rubom oduvijek su bile prepreka za komunikaciju s unutrašnjošću.

  Na kliškoj visini - Klis etno

  Sanjajte očima širom otvorenima. Dođite na gastronomsko etnoiskustvo u Klis. Ovo iznimno atraktivno odredište dobre hrane za domaće i strane turiste okruženo planinama i netaknutom prirodom u neposrednoj blizini Splita, slavi tradiciju i arhitekturu te način života u dalmatinskoj Zagori u prošlim stoljećima, što je izvrsna kombinacija prošlih dana i današnjeg vremena.

  Delicije Dalmatinske zagore

  Dalmatinska zagora, smještena iza lanca planina, zaleđe je obale i odvojena od brzog života što je utjecalo na opstojnost tradicije. Opterećena poviješću i teškim uvjetima života koji su stvorili ponosite ljude i posebne običaje, ona živi renesansu, a svoje je bogatstvo spremna pokazati svakom gostu.

  Dalmacija – posljednji vinski raj na svijetu

  Malo gdje na svijetu postoji ovako savršeni spoj mikroklime, reljefa i ljudskog karaktera kao što postoji u Dalmaciji. Da samo jedan dio toga spoja izostane, izostao bi velik dio kvalitete i tradicije u uzgoju grožđa i proizvodnji vina.

  Uberite svoju maslinu

  Ništa ne govori „Dalmacija“, kao što je plavo nebo, prekrasna obala i stabla maslina spremna za branje. U samo nekoliko minuta postat ćete dio tradicije koja se njeguje generacijama uz prekrasnu hrvatsku obalu.

  Što je jeo car Dioklecijan?

  Rimski car Dioklecijan jedan je od najpoznatijih rimskih vladara. Povukao se s vlasti i prepustio je mlađim nasljednicima. U mirovini je Dioklecijan provodio vrijeme sadeći povrće u vrtu palače.

  Soparnik - jednostavnost starih vremena

  Soparnik, specijalitet iz dalmatinskih Poljica, delicija zaštićena zemljopisnim podrijetlom, datira još iz vremena Osmanlija. Jednostavno jelo: malo blitve, mladog luka i peršina, zarobljeno između dva sloja najjednostavnijeg tijesta za čiju su pripremu potrebne dvije okrugle drvene ploče ili sinije, valjak za valjanje i vatra u kominu.

  U potrazi za okusima srednje Dalmacije

  Uronite u magiju Dalmacije istražujući njezinu prekrasnu netaknutu prirodu i bogatu tradiciju. Mala slikovita naselja i sela gdje tradicionalan način života još uvijek postoji, daju poseban šarm i spokoj karakterističan samo za regiju u kojoj ljudi žive u harmoniji s prirodom.

  Dalmacija - pradomovina zinfandela

  Od kad je 1976. Grgichev chardonnay pobijedio na kušanju u Parizu, više ništa nije bilo isto. Francuska vina izgubila su primat, a američka postala nešto novo i svježe na vinskoj karti svijeta.

  Čarolija delicija triju otoka

  Sigurno ste već pročitali mnoštvo turističkih programa koji nude upoznavanje i boravak u Splitu ili na otocima Braču, Hvaru ili Visu. Ali ovaj program je sasvim drugačiji. Kao što ste drugačiji i Vi.

Kontakt

SHUTTLE D.O.O. - PUTNIčKA AGENCIJA

ID Kod:HR-AB-21060200921
Adresa:Ruđera Boškovića 15-Kaleta 1, 21000 Split
Osnovana:2004. godine
Telefon:+385 98234913
Telefon:+385981844738
Fax:+385 21458444
E-mail:info@shuttle.hr
Web:www.shuttle.hr