Loading...

Ilijada d.o.o.

Nema objavljenih novosti

  Wine&Dine središnjom Dalmacijom

  Ovo putovanje namijenjeno je posebno obožavateljima vina i kulinarstva. Tijekom šest dana koje ćete provesti s nama, nastojat ćemo ostaviti nezaboravan dojam na Vaše nepce!

  Tragovima cara Dioklecijana

  Zamišljate kako je svoje dane provodio car Dioklecijan, vrsni političar, ljubitelj prirode i vrtlarstva? Krenite njegovim tragovima i provedite nekoliko dana u mjestima koje je i on sam volio.

  U domovini svjetski poznatog Zinfandela

  Bez dvojbe možemo reći da je domovina čuvenog Zinfandela u našoj Hrvatskoj. U uvjetima mediteranske klime koja se odlikuje blagim zimama i toplim ljetima okupanim suncem, nastaju vina koja se odlikuju idealnim rasporedom alkohola, kiselina, minerala, tanina, boje, proteina i vitamina.

  Vinski okusi srednje Dalmacije

  Sve entuzijaste vina pozivamo da nam se priključe u otkrivanju autohtonih sorta vina srednje Dalmacije poput Plavca malog, Crljenaka, Kujunđuše, Bogdanuše i drugih. Probat ćemo i lokalni svjetlozlatni pjenušac.

  Bakini recepti Dalmatinske Zagore

  Tradicionalna kuhinja Dalmatinske zagore temelji se i dan danas na starim receptima naših baka. Pođite s nama i kušajte: kaštradinu, soparnik, puževe na seljački te tradicionalni dalmatinski kruh i pršut.

  Dalmatinskim tragovima kralja Artura

  Legendarni britanski kralj Artur, vođa vitezova Okruglog stola, u Dalmaciji? Ne samo u Dalmaciji, nego još i k tome Dalmatinac! Istraživači tvrde da je legendarni britanski kralj Artur bio rođeni Dalmatinac.

  Tradicionalni okusi Dalmacije

  Vjerujemo da je poslovica preko želuca ravno u srce najbolji način upoznavanja Dalmacije. Našu gastronomsku priču počet ćemo u okolici Omiša gdje ćemo okusiti pravi dalmatinski soparnik te specijalitete karakteristične za rijeku Cetinu. Sljedeći na putu je Split s velikim bogatstvom ribljih specijaliteta kao što su gregada i školjke na buzaru.

Kontakt

ILIJADA D.O.O.

ID Kod:HR-AB-21-080786479
Adresa:Kralja Zvonimira 14/IV, 21000 Split
Telefon:+385 99 5752754
Fax:+385 21 656006
E-mail:info@ilijada.eu
Web:www.ilijada.hr