Loading...

14. Festival Sunca i svjetlosti u Ninu

20.06.2022
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Održat će se na prvi dan ljeta, 21. lipnja

Turistička zajednica grada Nina poziva sve zainteresirane da se prvi dan ljeta, u najdužem danu u godini dočeka upravo u Ninu i da se bogatim festivalskim programom proslavi Svjetski dan glazbe.

Ranojutarnji koncert "Nezaboravno svitanje u Ninu" Nele Šarić održat će se u 05:30 h kako bi se pozdravila prva ljetna zraka sunca koja će se prikazati nad Velebitom u 05:39:42 h. Tijekom jutarnjih sati za najmlađe sudionike pripremljene su radionice, očekuje se nastup učenika Osnovne škole "Petar Zoranić" Nin, solarno podne, ples Sunčevih zraka kroz unutrašnjost crkve Sv. Križa. U popodnevnom programu kreće Potraga za blagom grada Nina na hrvatskom i engleskom jeziku (start je u 18:30 h kod crkve Sv. Križa). Održat će se nastupu na violini - Ivana Majstorovića, te predavanju dr.sc. Pavao Pavuša Vežić na temu: Memorija Svetog Križa u Ninu.

Glavna vodilja festivala je poticanje znanosti i umjetnosti, mladih glazbenika i pokretanje svijesti stanovništva o važnosti crkvice kao hrvatskog Stonehenga. Ovogodišnji festival pod pokroviteljstvom je Zadarske županije, a suradnik na projektu je Osnovna škola "Petar Zoranić" Nin.

Cjelokupni program dostupan je ovdje

Izvor: TZ Nin

Foto: Domagoj Blažević, Izvor: HTZ

Vaši komentari