Loading...

Adriatic DMC obnovio Travelife Certified certifikat do 2024.

24.01.2022
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Za međunarodno priznanje i za svoje dugogodišnje napore u održivosti i društveno odgovornom poslovanju (DOP) Adriatic DMC je morao zadovoljiti više od 200 kriterija

Adriatic DMC d.o.o., destinacijska menadžment kompanija iz Dubrovnika uspješno je prošla postupak recertifikacije te obnovila Travelife Certified status - međunarodno priznanje za svoje dugogodišnje napore u održivosti i društveno odgovornom poslovanju (DOP).

Adriatic DMC je morao zadovoljiti više od 200 kriterija izvrsnosti vezanih uz interno upravljanje, ponudu proizvoda, opskrbni lanac, poslovne partnere, destinacije i odnose s kupcima. Travelife pokriva teme korporativne društvene odgovornosti ISO 26000, uključujući okoliš, biološku raznolikost, ljudska prava i radne odnose. Službeno je priznat i akreditiran od strane Globalnog vijeća za održivi turizam  (GSTC) koje podržava UN, što znači da u potpunosti slijedi najviše, vrlo zahtjevne međunarodne kriterije te se time dodatno razlikuje od ostalih certifikacijskih programa u svijetu.

Srđan Kristić, izvršni direktor Adriatic DMC: „Ostvarivanje certificiranog statusa u 2019. godini bio je važan trenutak u razvoju naše tvrtke. Učvrstio je naš položaj kod međunarodnih turoperatora i kompanija za krstarenje kao profesionalne i napredne destinacijske menadžment kompanije. Naši partneri znaju da se mogu osloniti na Adriatic DMC jer nudimo programe putovanja koji su odgovorno vođeni i osjetljivi na zajednice u kojima se odvijaju.“

Direktor operacija, Ivan Gavranić, koji je vodio tim kroz proces recertifikacije: „I dalje smo predani pružanju briljantnih iskustava našim klijentima u Hrvatskoj i susjednim regijama, a odgovorno poslovanje u našim zajednicama ključni je dio našeg pristupa.“

„Kao druga tvrtka u Hrvatskoj koja je ishodila certifikat s akreditacijom Globalnog vijeća za održivi turizam (GSTC), važno nam je da ispunimo svoju ulogu lidera u industriji, potičući i podržavajući naše dobavljače i partnere da usvoje održivije prakse.”

Adriatic DMC je stekao status Travelife Partnera u listopadu 2018. i odmah je počeo raditi na ishođenju najvišeg priznanja - Travelife Certified. Tvrtka je 2019. godine stekla status Travelife Certified, a uspješno ga je obnovila 17. siječnja 2022.

Naut Kusters, generalni direktor Travelife-a za turoperatore: „Recertifikacija Adriatic DMC pokazuje da održivost leži u srži njegovog poslovanja i razvoja. Nadam se da će Adriatic DMC-ov certifikacijski put potaknuti i druge turoperatore u regiji da krenu sami. Naš nadolazeći EU COSME projekt s UHPA-om podržat će ove tvrtke u certificiranju”, istaknuo je Naut Kusters, generalni direktor Travelife-a za turoperatore.

Travelife, osnovan uz potporu Europske komisije, je vodeći međunarodni sustav osposobljavanja, upravljanja i certificiranja tvrtki u turističkom sektoru koje su posvećene društveno odgovornom i održivom poslovanju. Više od 35 nacionalnih turističkih udruga promiče shemu među svojim članovima, uključujući Udrugu hrvatskih putničkih agencija (UHPA), Udrugu britanskih turističkih agencija i turoperatora (ABTA) Pacifičko-azijsko turističko udruženje (PATA). Akreditaciju GSCT-a Travelife je ishodio 2017. godine.

Čestitamo timu Adriatic DMC na velikom postignuću.

Izvor: UHPA

Foto: Adriatic DMC / Travelife

 

Vaši komentari