Loading...

Agencija RB Travel praktična u održivosti

02.09.2013
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Donosimo seriju intervjua sa zaposlenicima naših agencija koje su se odlučile pridružiti svjetskoj inicijativi za održivi turizam Travelife. Nakon razgovora s Duškom Župan, pročitajte intervju s Majom Brkljačić iz agencije RB Travel i niz praktičnih savjeta

Članica UHPA-e, turistička agencija RB Travel, pridružila se inicijativi Travelife zajedno s još 33 naše članice. Agencija u poslovanju njeguje spoj obiteljskog poslovanja i praćenja trendova u turizmu što ih je dovelo do projekta certifikacije održivog turizma. Maja Brkljačić iz agencije položila je test održivosti te je postala jedna od rijetkih „Travelife Sustainability Managera“ u Hrvatskoj. Maja je u razgovoru za uhpa.hr iznijela razloge zbog kojih je održivost bitna RB Travelu te praktične savjete kako poslovati u skladu s održivim turizmom.

Zašto Travelife?

Otkrivanje destinacija i njihovih čari osnovni je sastojak svakog putovanja te se kao odgovoran organizator smatramo obveznim trajno ulagati u znanja o održivom turizmu i društveno odgovornom poslovanju (DOP).

Koje su vaše metode DOP-a?

Doživljaje autentičnosti pokušavamo integrirati u ponudu kad je god moguće te često biramo smještaj u obiteljskim hotelima. Oni se sve više okreću prema održivom poslovanju izvan zakrčenih i bučnih središta što klijenti iznimno cijene.

Odgovorni smo u odnosu prema našim zaposlenicima kojima osiguravamo sva prava prema Zakonu, ali nudimo im i dodatne mogućnosti. Tako imaju mogućnost osobnog odabira načina korištenja godišnjeg odmora, fleksibilnu dnevnu stanku, te mogućnost skraćenog i fleksibilnog radnog vremena za nove roditelje.

Unutar ureda provodimo 'klasičnu eko osviještenost', npr. gasimo sve potrošače nakon radnog vremena, koristimo duplex pisač, recikliramo, koristimo šalice i staklene čaše, umjesto plastičnih iz aparata, itd.

Planirate li daljnje unaprjeđenje poslovanja prema održivom turizmu? Ako da, na koji način?

Osim što planiramo sustavnu edukaciju svih djelatnika u skladu s Travelife sustavom, dobavljači koji će zadovoljavati pravila održivosti bit će u značajnoj prednost. Putnike ćemo više informirati o održivom turističkom ponašanju te ćemo im pomoći praktičnim savjetima. Cilj nam je i da se naši tiskani promotivni materijali nađu na ekološkom papiru, odnosno da postepeno zamijenimo sve naše uređaje i opremu prema eko standardima.

Kako će certifikacija pomoći vašim planovima?

Vjerujemo kako ćemo uz certificiranje dobiti kvalitetna nova znanja i stručne smjernice, što će olakšati našu inicijalnu želju društveno odgovornog poslovanja te nam osigurati jaču snagu u prenošenju važnosti održivog načina ponašanja prema našim dobavljačima i klijentima.

 

 

Vaši komentari