Loading...

Boris Žgomba ponovno izabran za člana Izvršnog odbora ECTAA-e

10.06.2022
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Izborna sjednica Europskog udruženja putničkih agencija i touroperatora održana je 10. lipnja na Cipru

Na Izbornoj sjednici Europskog udruženja putničkih agencija i turoperatora (ECTAA) održanoj 10. lipnja 2022. na Cipru, uz tri kandidata, ponovno je izabran za člana Izvršnog odbora ECTAA-e, hrvatski predstavnik, Predsjednik Udruženja putničkih agencija pri HGK, dosadašnji član Izvršnog odbora Europskog udruženja putničkih agencija i organizatora putovanja (ECTAA) te predsjednik Uprave Unilinea, vodeće destinacijske menadžment kompanije u Hrvatskoj i regiji Boris Žgomba,  na razdoblje od 2022. do 2024. godine.

Velika mi je čast što sam još jednom dobio priliku biti članom izvršnog odbora ECTAA-e, ključnog  europskog udruženja, kada su u pitanju turističke agencije i turoperatori, kroz koje se javno zalažemo za politike koje će dodatno unaprijediti poslovanje u turizmu. Kao i dosad, jedan mi je od prioriteta jačanje svijesti o važnosti agencija za ukupni turizam i gospodarstvo, kako kod Europske komisije, tako i kod nacionalnih tijela”, naglasio je Žgomba.

ECTAA okuplja nacionalne udruge putničkih agencija i touroperatora 30 europskih zemalja, među kojima 27 iz EU-a, predstavlja oko 70.000 poduzeća, među kojima i ona iz Hrvatske čija su Udruženja putničkih agencija HGK i Udruga hrvatskih putničkih agencija u članstvu od 2005. godine. ECTAA je u Bruxellesu prepoznata od strane industrije i donositelja odluka kao glavni predstavnik putničkih agenata i turoperatora te je cijenjeni konzultantski partner o svim politikama koje mogu utjecati na aktivnosti turističkih agenata i turoperatora. Aktivnosti ECTAA kreću se od pitanja politike Europske unije (turistička politika, zaštita potrošača, vizna politika, standardi itd.) i pitanja IATA-e do pitanja odredišta (promocija odabranih destinacija, bavljenje pitanjima destinacije, kao što su zdravlje i sigurnost, ograničenja putovanja, itd.).

Izvor: Uniline d.o.o.

Foto: ECTAA

 

 

Vaši komentari