Loading...

Dan grada Zagreba

26.05.2022
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

TZGZ u suradnji s partnerima organizira besplatne razglede grada, predstave i radionice 31. svibnja 2022.

Povodom obilježavanja Dana grada Zagreba, 31. svibnja, Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) pripremila je, s partnerima, besplatne razglede grada, predstave i radionice za najmlađe, koncert na Zrinjevcu i ostale prigodne programe.

Tako će se, u utorak, održati koncert deseteročlanog sastava „Swingers band“ u Glazbenom paviljonu parka Zrinjevac, u 17:30 sati. Grupa svoj program bazira na repertoaru poznatih evergreena te pjesmama posvećenim gradu Zagrebu. Besplatni razgledi grada, na hrvatskom jeziku, održat će se prema terminima kako slijedi:

  • 14:00 - Edukativni razgled grada za djecu s polaskom kod Manduševca (najave - tel: 091/4975-921, e-mail: palcica.agramerica@gmail.com)
  • 18:30 - Kostimirani razgled grada „Iz Zagorkina pera“ s polaskom kod spomenika M.J. Zagorke u Tkalčićevoj ulici (najave - tel:091/6067-770, e-mail: findrik.martina@gmail.com)
  • 19:30 - Kostimirani razgled grada „Zagrebačke začarane priče” s polaskom kod Kule Lotrščak (najave - tel:091/6363-661, e-mail: purgerica@yahoo.com)

Ostali prigodni programi održat će se na Gornjem gradu, u Parku kralja Petra Krešimira IV. i maloj pozornici JU Maksimir, a svi detalji nalaze se ovdje

Ovom prigodom, direktorica TZGZ, Martina Bienenfeld je izjavila: „Dan grada Zagreba obilježavamo raznim besplatnim programima, a ove godine ćemo ga i simbolično obilježiti u Sarajevu, u sklopu festivala Ja BiH gdje će se održati izložba našeg poznatog putopisca i fotografa, Davora Rostuhara, posvećena Zagrebu za njegov rođendan. Već tradicionalno, svojevrsnu uvertiru čine naši zeleni i održivi Viseći vrtovi koje sredinom svibnja postavljamo na svjetiljkama Gornjeg i Donjeg grada, a u subotu je i otvorenje nove pješačke zone Stare Vlaške koje organiziramo u suradnji s Gradom Zagrebom. Dodatno, veseli i vijest da će upravo od 31. svibnja, u Zagreb početi dolaziti i letovi izraelske kompanije Sun d'Or, podružnice nacionalne aviokompanije El Al, koja će naš grad povezivati izravno s Tel Avivom svaki utorak. Za kraj, koristim priliku čestitati Dan državnosti, 30. svibnja, kao i Dan našeg grada Zagreba, 31. svibnja.

Podsjećamo, na Dan državnosti RH, kao i na Dan grada Zagreba, održat će se prigodna Smjena straže počasne satnije Kravat pukovnije, a centrom grada će se prošetati i popularni likovi iz prošlosti.

Izvor: TZGZ

Autor fotografije: S. Carek, Izvor: TZGZ 

Vaši komentari