Loading...

Europi nedostaje 1,2 milijuna radnika u turizmu

01.08.2022
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Trenutačni nedostatak radne snage mogao bi usporiti oporavak turizma

Prema nedavno provedenom istraživanju i analizi Svjetskog vijeća za putovanja i turizam (WTTC) i Europske komisije za putovanja (ETC), oporavak europske industrije putovanja i turizma mogao bi biti doveden u ozbiljnu opasnost obzirom da Europskoj uniji nedostaje gotovo 1,2 milijuna turističkih radnika.

U 2020., kada je pandemija bila na vrhuncu, europski turizam ostao je bez gotovo 1,7 milijuna radnih mjesta. U 2021. godini kada su zemlje članice počele ublažavati ograničenja za putovanja i kada su se ona ponovno pokrenula, izravan doprinos sektora u ukupnom gospodarstvu EU porastao je za 30,4%, čime je vraćeno 571.000 radnih mjesta.

Prema prognozama WTTC-a, nastavak oporavka sektora i dosezanje gotovo pred-pandemijskih razina prometa očekuju se i u ovoj godini, s projekcijama rasta do čak 32,9% u izravnom doprinosu sektora ukupnom gospodarstvu EU do kraja godine.

U Europi je zabilježen jedan od najsnažnijih oporavaka u 2021, ranije od ukupnog svjetskog prosjeka. Međutim, trenutačni nedostatak radne snage mogao bi stvoriti dodatan pritisak i usporiti oporavak.  Vlade i privatni sektori moraju se ujediniti kako bi ponudili najbolje mogućnosti radnicima koji žele ostvariti karijeru u turizmu”, istaknula je Julia Simpson, predsjednica i izvršna direktorica WTTC-a.

Nalazi istraživanja ukazuju na to da će velik broj otvorenih radnih mjesta ostati neispunjen tijekom užurbanog ljetnog perioda, pri čemu se očekuje da će najviše pogođene biti putničke agencije kojima nedostaje čak 30% radne snage (skoro svako treće slobodno radno mjesto). Istovremeno, očekuje se da će u zračnom prometu i ugostiteljstvu nedostajati 22% potrebnog osoblja.

WTTC i ETC identificirali su mjere koje vlade i privatni sektori mogu provoditi kako bi se ublažili gubici radne snage poput olakšavanja mobilnosti, omogućavanje fleksibilnijeg rada i rada na daljinu, osiguravanje dostojanstvenog rada, socijalne sigurnosti i prilike za razvoj karijere, napredovanje i prekvalifikaciju kroz cjelovitu obuku.

Više pročitajte ovdje

Izvor i foto: Tourism-review

 

Vaši komentari