Loading...

Novi ljetni jelovnik Zinfandel'sa

21.07.2022
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Najsunčanija zagrebačka terasa dočekuje goste božanstvenom kolekcijom jela nadahnutom okusima Mediterana chefice Ane Grgić Tomić

Chefica godine 2022. prema izboru vodiča Gault & Millau i prva dama Esplanadine kuhinje Ana Grgić Tomić koja je svojim održivim principima pripreme hrane i ove godine potvrdila status zelene Michelinove zvjezdice za restoran Zinfandel's, predstavila je novo ljetno izdanje à la carte jelovnika u kojem spaja osvježavajuće, pažljivo odabrane, svježe i vrhunske sastojke u fantastične sljedove koji će oduševiti istinske hedoniste i ljubitelje visoke kuhinje. 

Perle od jogurta i bazge,  Oscietra kavijar, kokice heljde, kvarnerski škamp, cvjetni prah, pčelinji pelud, morski ježinac, dagnje, vrganji, ljupčac, lavanda, kokos, smokve, rabarbara - samo su dio Anine nove božanstvene simfonije koja poziva na kušanje.

"Ovaj jelovnik nadahnut je ljetom, suncem i morem. Dizajnirajući novu kolekciju, istraživala sam ponudu na tržištu i pomno birala sastojke koje sam nastojala precizno spojiti u osvježavajuća, privlačna, suvremena i, prije svega, ukusna jela. Posebnu pažnju posvetila sam održivosti i minimalnoj obradi da bi namirnice zadržale izvorni okus.“, istaknula je chefica kuhinje Ana Grgić Tomić.

Restoran Zinfandel's sa svojim suvremenim ozračjem i čarobnom terasom Oleander s koje se pruža pogled na grad predstavlja mjesto susreta i visoke gastronomije kojem se gosti rado vraćaju. U kombinaciji s Aninim inovativnim sljedovima te šarmantnim i profesionalnim osobljem, restoran je već dugi niz godina jedno od nezaobilaznih odredišta na gastronomskoj karti grada, a za potpuni doživljaj, sommelier pažljivo bira vina i nastoji gostima ponuditi one etikete koje savršeno zaokružuju iskustvo fine dininga. 

Više pročitajte ovdje.

Izvor i foto: Esplanade Zagreb Hotel

Vaši komentari