Loading...

Novo izdanje "Zvukova Oktogona"

28.04.2022
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Vrhunske javne izvedbe najpoznatijih klasičnih autora poslušajte u petak, 29. travnja u zagrebačkom Oktogonu

Novo izdanje projekta Turističke zajednice grada Zagreba - Zvuci Oktogona održat će se u petak, 29. travnja, u zagrebačkom Oktogonu od 12 sati. Zvuci Oktogona realiziraju se u suradnji sa Zagrebačkim solistima, a, ovog puta, koncert je posvećen Franzu Leharu (ususret njegovom rođendanu, 30. travnja), vodećem skladatelju srebrnog doba bečke operete te opereti i bečkim skladateljima tog vremena općenito.

Zagrebačkim solistima na koncertu će se pridružiti i gošća, hrvatska sopranistica Lidija Horvat Dunjko, dobitnica mnogih državnih i međunarodnih nagrada. Izvest će se ukupno 5 skladbi gdje će se predstaviti djela Wolfganga Amadeusa Mozarta, Johanna Straussa II i Franza Lehara.

Podsjećamo, projekt Zvuci Oktogona je premijerno predstavljen u ožujku ove godine kao projekt koji vrhunsku klasičnu glazbu približava našim sugrađanima i posjetiteljima. TZGZ je strateški orijentirana prema razvoju kulturnog turizma, a kako je Zagreb izuzetno bogat upravo s kulturnim sadržajima, ovakvim projektima još se dodatno povezuju kultura i turizma, s ciljem što veće valorizacije ovog proizvoda. Iduće izdanje Zvukova Oktogona planira se za svibanj.

Više pročitajte ovdje.

Izvor i foto: TZGZ

Vaši komentari