Loading...

NP Kornati u finalu za najbolju filmsku lokaciju

15.12.2021
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Glasanje za javnost otvoreno je do 31. siječnja 2022.

Nacionalni park Kornati uvršten je u finale izbora Europske mreže filmskih komisija (EUFCN), a radi se o petom izdanju Nagrade za najbolju lokaciju u filmskoj i TV industriji.

Kornati su u jesen 2019. godine bili mjesto gdje se djelomično snimao film Murina, debitantski film redateljice Antonete Alamat Kusijanović koji je nagrađen Zlatnom kamerom Filmskom festivalu u Cannesu ove godine.

Osim Kornata u finalu su se još našli i Berlin za seriju Damin gambit, Dvorac Cahir u Irskoj za film Zeleni vitez, španjolska Málaga za seriju Kruna i norveški Stadlandet za film Dina.

Tko će biti pobjednik, odnosno tko će ponijeti titulu najbolje lokacije u Europi, odlučuju isključivo glasovi publike, a svi sudionici glasanja ulaze u bubanj te će jedan sretni dobitnik osvojiti putovanje na pobjedničku lokaciju. Glasanje za najbolju lokaciju otvoreno je za javnost putem službene stranice EUFCN-a, a traje sve do 31. siječnja 2022. godine. Sve detalje o finalistima, kao i poveznicu za glasanje, možete pronaći na ovdje.

Nagrada za najbolju lokaciju 2021. bit će uručena najboljoj lokaciji i filmskoj komisiji u veljači 2022. godine u sklopu Europskog filmskog sajma (EFM) u Berlinu.

Izvor: HrTurizam

Autor fotografije: Zoran Jelača, Izvor: HTZ

 

Vaši komentari