Loading...

NP Plitvička jezera član Plastic Free inicijative

25.07.2022
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Inicijativa okuplja organizacije i tvrtke koje su značajno umanjile ili su na korak do prestanka korištenja jednokratne plastike

Najstariji i najposjećeniji hrvatski nacionalni park postao je članom Plastic Free inicijative. Inicijativa Postani Plastic Free okuplja organizacije koje su značajno umanjile ili su na korak do prestanka korištenja jednokratne plastike unutar svojeg poslovanja te su pronašle alternativna, održiva rješenja. Krajnji cilj inicijative Postani plastic-free u skladu je sa svim sličnim projektima i globalnim inicijativama: promjena navika i približavanje kružnoj ekonomiji, odnosno smanjenje korištenja proizvoda i ambalaže za jednokratnu upotrebu.

Osim prihvaćanja Plastic Free pravila i navika, Nacionalni park Plitvička jezera ima i mjerljive ciljeve kako kao organizacija doprinijeti očuvanju prirode i okoliša. Još od 2015. godine započeo je proces izbacivanja plastike iz poslovanja te se sav otpad u hotelu Jezero odvaja dok se bio otpad koristi za proizvodnju goriva i hrane za životinje. Promotivni materijali tiskaju se na eko papiru, a kroz brojne druge aktivnosti teži se „zero waste“ strategiji.

„Smanjenje otpada jedan je od ciljeva odgovornog poslovanja, ali i podizanju svijesti o tomu koliko je važno paziti na, nama naizgled malene stvari – od odabira bio ambalaže u odnosu na plastičnu do obraćanja pozornosti na ostavljanje viška hrane na tanjuru.“, poručuju iz NP Plitivička jezera.

Više o održivom poslovanju NP Plitvička jezera pročitajte ovdje, a kako tvrtka ili organizacija može postati Plastic Free u četiri laka koraka, saznajte ovdje.

Izvor i foto: NP Plitvička jezera

Vaši komentari