Loading...

NP Plitvička jezera: Društveno odgovorno poslovanje

23.06.2022
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Certifikatom ZelEn potvrđuju da 100% korištene električne energije dobiveno iz obnovljivih izvora

Nacionalni park Plitvička jezera, kao društveno odgovorna ustanova, u svim aspektima posebnu brigu vodi o zaštiti okoliša i obnovljivim izvorima energije. Tako s ponosom ističu kako su i u 2022. godini nositelji ZelEn certifikata koji potvrđuje da je 100% korištene električne energije dobiveno iz obnovljivih izvora. ZelEn je jedinstven, ekološki, moderan i vjerodostojan proizvod koji garantira da je sva energija koju dobije kroz proizvod ZelEn, dobivena isključivo iz obnovljivih izvora, a dodatnu vrijednost ovoj priči daje i korištenje zaštićenog žiga ZelEn – Prijatelj prirode.

Nacionalni park Plitvička jezera električnu energiju nabavlja iz certificiranih hidroelektrana pri čemu je posebna pozornost posvećena dokazima o neškodljivosti utjecaja elektrana na okoliš kao i zbrinjavanju opasnog otpada. Proizvod ZelEn namijenjen je isključivo kupcima HEP Opskrbe koji su u svom poslovanju odlučili biti društveno odgovorni, koji brinu o okolišu i korištenju energije iz obnovljivih izvora i time čine razvoj i život održivim.

Kao nacionalni park koji se nalazi pod UNESCO zaštitom posebna pozornost posvećena je upravo utjecaju na očuvanje prirode i jačanju svijesti o smanjenju otpada te kroz brojne aktivnosti i projekte teže „zero waste“ strategiji - od biorazgradive ambalaže, razvrstavanja otpada do tiskanja promotivnih materijala na eko papiru i korištenju rasvjete koja troši manje energije. 

Više pročitajte ovdje.

Izvor: NP Plitvička jezera

Foto: NP Plitvička jezera & ZelEn certifikat

 

 

Vaši komentari