Loading...

Pelješki most pušten u promet

27.07.2022
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Jedan od najvećih infrastrukturnih projekata Europske unije povezao je teritorij RH

Pelješki most koji prometno povezuje jug Hrvatske s ostatkom države svečano je otvoren navečer u utorak, 26. srpnja 2022. godine, a redovan promet preko mosta koji povezuje jug Hrvatske s ostatkom države krenuo je u ponoć. Mostom dugačkim 2.404 metra prelazi se bez naplate cestarine i mostarine, što je bio uvjet europskog financiranja.

Cjelokupna čelično-betonska konstrukcija mosta nalazi se ispod i iznad vode, a posljednih deset godina radilo se na najvećem hrvatskom infrastrukturnom projektu financiranom iz EU fondova s bespovratnih 357 milijuna eura (85 posto troškova). 

"Most će zasigurno biti nova turistička atrakcija, kako za nautičare, za koje će plovidba ispod mosta biti poseban doživljaj, tako i za brojne putnike i turiste kojima se pruža prekrasan pogled na most s okolnih vidikovaca i cesta. Koliko će motiv i sam most biti uključen u kreiranje posebnih ponuda, tura, suvenira i drugog ovisi o samim destinacijama i subjektima koji djeluju na tom području, a HTZ će kao i do sada koristiti most u sklopu promotivnih i informativnih kampanja", poručio je Staničić uoči otvaranja Pelješkog mosta.

Izvor: HTZ & Index.hr  

 

Vaši komentari