Loading...

Poziv na XVI. Rasprave o turizmu i otvorenje izložbe na temu "Žena u promociji turizma Hrvatske"

27.05.2022
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Održat će se u petak, 3. lipnja 2022. u prostorijama HKD Napredak u Zagrebu

XVI. Rasprave o turizmu na temu: “Žena u promociji turizma Hrvatske” održat će se u petak, 3. lipnja 2022. s početkom u 12:00 sati u prostorijama HKD Napredak u Zagrebu, u organizaciji Instituta za turizam i Napretkovog kulturnog centra.

U turističkoj promociji Hrvatske, žene i motivi povezani sa ženama se često sugestivno koriste za privlačenje pozornosti, ali i za podizanje prepoznatljivosti i poželjnosti destinacije kao odredišta za, primjerice miran, obiteljski odmor. S druge strane, bez obzira na učestalo korištenje žena kao elementa turističke promocije, uloga žena u promociji turizma do sada uopće nije istražena. Stoga je Institut za turizam započeo istraživanje o ulozi žena u promociji hrvatskog turizma, s naglaskom na razdoblje od kraja 19. stoljeća pa do 80.-ih godina 20. stoljeća. Položaj i uloga žene u promociji turizma, osim s aktivnostima u turizmu, može se povezati sa sociologijom, kulturom, umjetnošću, a indirektno i s politikom.

Izložba je izrađena u suradnji Instituta za turizam s Institutom za etnologiju i folkloristiku; Sveučilištem u Dubrovniku, Studij Povijesti Jadrana i Mediterana; Veleučilištem Karlovac; Muzejem Grada Zagreba; TZ otoka Krka; TZ općine Baška; Lječilištem Topusko; Općinom Topusko i Hrvatsko-češkim društvom.

Pozivnica je dostupna ovdje.

Izvor i foto: Institut za turizam

Vaši komentari