Loading...

Stožer Civilne zaštite RH produžio postojeće mjere

16.12.2021
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Nužne epidemiološke mjere na snazi do 31. prosinca 2021.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske u srijedu, 15. prosinca 2021. u svrhu sprječavanja širenja zaraze koronavirusom produžio je trajanje sljedećih odluka:​

Stožer je donio i izmjenu Odluke o ograničavanju okupljanja, odnosno uveo je dopuštenje da na javnom događaju ili okupljanju može biti više od 100 osoba, ako to odobri županijski zavod za javno zdravstvo na čijem području se okupljanje održava.

Zbog novog soja virusa, Stožer je produžio privremenu zabranu ulaska u Hrvatsku osoba koje dolaze iz Južnoafričke Republike, Bocvane, Kraljevine Eswatini, Lesota, Namibije, Zimbabvea i Republike Mozambik, ili su boravile u tim zemljama u zadnjih 14 dana. Izmijenjenom odlukom ponovno je dozvoljen ulazak osobama iz Hong Konga. 

Stožer je donio i Odluku o uvođenju posebne sigurnosne mjere u djelatnosti socijalne skrbi kojom se propisuje obvezno testiranje za zaposlenike u djelatnosti socijalne skrbi, a jednako tako uvode se i COVID potvrde za korisnike centara za socijalnu skrb.

Nužne epidemiološke mjere stupile su na snagu 15. prosinca, a određuju se u trajanju do 31. prosinca 2021.

Dodajmo i to da je Hrvatski sabor 15. prosinca 2021. izmijenio Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolest kojim se uvode kazne od 30 do 50 tisuća kuna za odgovorne osobe koje ne poštuju obvezu predočenja COVID potvrda u javnopravnim tijelima.

Sve odluke Stožera civilne zaštite RH dostupne su ovdje.

Izvor: Stožer civilne zaštite RH i Koronavirus.hr

Foto: Stožer civilne zaštite RH

 

 

 

 

 

Vaši komentari