Loading...

Ukrajina primljena u članstvo ETC-a

20.05.2022
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Odluka o primanju Državne agencije za razvoj turizma Ukrajine donesena je na Glavnoj skupštini Europske putničke komisije

Europska putnička komisija (ETC) donijela je odluku o primanju Ukrajine, odnosno Državne agencije za razvoj turizma Ukrajine (SATD) u članstvo ovog najvažnijeg i najstarijeg međunarodnog turističkog udruženja u Europi. Odluka je donesena na 103. Glavnoj skupštini kojoj je domaćin Slovenska turistička zajednica i koja se od 18. do 20. svibnja održava u Ljubljani, a Ukrajina je primljena u trogodišnje besplatno članstvo.

Tijekom skupštine ETC je izrazio solidarnost s Ukrajinom, a ukrajinskoj turističkoj agenciji ovom je odlukom omogućen i pristup svim resursima te istraživačkim podacima ETC-a kako bi se zadovoljili svi uvjeti za izradu strategije oporavka ukrajinskog sektora putovanja po završetku ratnih zbivanja. Podrška ukrajinskom turizmu je u apsolutnom skladu i s trajnom misijom ETC-a, a to je promicanje Europe kao destinacije na stranim tržištima te jačanje suradnje među članicama. Navedeno je vrlo važno s obzirom na utjecaj koji sukob već sada ima na pojedine susjedne zemlje Ukrajine i Rusije, kao i na one europske destinacije koje se oslanjaju na turiste s ova dva tržišta.

Dodajmo kako se Državna agencija za razvoj turizma Ukrajine (SATD) bavi promicanjem i popularizacijom ukrajinskog turizma na domaćem i inozemnim tržištima. Međutim, od veljače i početka sukoba djelokrug rada SATD-a drastično je promijenjen pa se njihove aktivnosti u ovim okolnostima uglavnom odnose na pružanje informacija o trenutnoj situaciji u Ukrajini, koordiniranju i organiziranju evakuacija, privremenih skloništa, ali i pronalasku mogućnosti zapošljavanja turističkih profesionalaca u sigurnim regijama.

Više pročitajte ovdje.

Izvor: HTZ

Foto: ETC

Vaši komentari