23. međunarodna poslovno-turistička burza PUT

Održana tiskovna konferencija u Velikoj Gorici

Na tiskovnoj konferenciji održanoj u ponedjeljak, 21. studenog 2022. u Velikoj Gorici, najavljena je ovogodišnja  23. međunarodna poslovno-turistička burza PUT, hrvatski B2B turistički susret koji okuplja djelatnike iz agencijskog poslovanja, hotelijerstva, pružatelja turističkih usluga, sustava turističkih zajednica i turističkih novinara.

Ovogodišnji susret održava se prvi put u Velikoj Gorici, od 28. do 30. studenog 2022., u organizaciji tvrtke DKM Vall 042 i Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA), a domaćin je Turistička zajednica Zagrebačke županije.

„Kao gradonačelnik Velike Gorice izražavam veliko zadovoljstvo što se jedan ovakav skup turističkih djelatnika održava u našem gradu. 23. Međunarodna poslovno-turistička burza najveći je skup turističke struke u povijesti Velike Gorice, a mislim i najveći poslovni skup u našem gradu do sada. Izgradnjom novih smještajnih kapaciteta i novih hotela posljednjih godina, poput ovog u kojem smo danas vjerujem kako ćemo kao grad biti domaćin i brojnim drugim poslovnim i strukovnim skupovima u budućnosti“, izjavio je Krešimir Ačkar, gradonačelnik grada Velike Gorice.

„Domaćin ovogodišnje poslovno-turističke burze bit će Turistička zajednica Zagrebačke županije. Zelena oaza grada Zagreba s čarobnom prirodom te bogatom kulturnom baštinom pripremila je neočekivano, autentično iskustvo za sve sudionike“, istaknula je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Organizatori turističke burze PUT ističu kako se poslovnom dijelu burze očekuje se više od stotinu sudionika, predstavnika turističkih subjekata iz Bosne i Hercegovine, Češke, Hrvatske, Mađarske, Slovačke i Slovenije.

„Poslovna turistička burza PUT jedan je od značajnijih susreta turističkih djelatnika iz Hrvatske i okolnih zemalja koji svake godine organiziramo u drugoj destinaciji. Drago mi je da smo nakon toliko godina stigli i ovdje u Veliku Goricu. To prije svega zahvaljujem našim domaćinima – Turističkoj zajednici Zagrebačke županije koja izuzetno velike napore ulaže u razvoj kontinentalnog dijela turizma. Veseli me da će sudionici burze PUT vidjeti mnogobrojne atraktivne sadržaje ovog kraja koje zatim mogu i uključiti u svoje turističke aranžmane“, zaključila je Maja Šimenc, direktorica Burze PUT.

Više pročitajte ovdje.

Izvor: TZ Zagrebačke županije

Foto: Burza PUT