30 godina rada i djelovanja Hrvatske turističke zajednice

Svečana proslava, uz uzvanike iz turizma i javnog života, održana u Zagrebu

Sinoć, 29. studenog 2022. godine, u Media event centru u Zagrebu svečano je obilježeno 30 godina rada i djelovanja Hrvatske turističke zajednice (HTZ), nacionalne turističke organizacije koja je osnovana 1992. godine s ciljem stvaranja i promicanja identiteta i ugleda hrvatskog turizma u zemlji i svijetu.

U proteklih 30 godina Hrvatska turistička zajednica je, zajedno sa sustavom turističkih zajednica, bila jedan od temeljnih stupova razvoja modernog hrvatskog turizma. Doprinijeli smo ne samo pozicioniranju Hrvatske na turističkoj karti svijeta, već i u unaprijeđenu sadržaja, kvalitete i jedinstvenosti naših odredišta i destinacija. Dali smo i snažan doprinos u stabilnosti turističkog sektora u kriznim vremenima kojih je u ovih 30 godina bilo itekako puno. S ponosom mogu reći kako danas imamo mrežu predstavništava u 17 zemalja svijeta, kako je naša zemlja iz godine u godinu sve prepoznatljivija turistička destinacija te kao takva važan i cijenjen akter globalnog turističkog sektora. Sve to ne bi bilo moguće bez vrijednih ljudi i kolega, svih u turizmu, koji su svoj život, svoje vrijeme i svoju ljubav dali hrvatskom turizmu“, poručio je, između ostalog, u svom govoru direktor Staničić.  

Tijekom večeri dodijeljene su i zahvalnice djelatnicima HTZ-a za dugogodišnji rad, dok su priznanja uručena dugogodišnjim turističkim novinarima za izniman doprinos u medijskom praćenju i promociji hrvatskog turizma.

Više pročitajte ovdje

Izvor i foto: HTZ