Festival svjetla Zagreb 2023.

Održat će se od 15. do 19. ožujka 2023.

Od 15. do 19. ožujka, u glavnom gradu Hrvatske će se po peti put održati Festival svjetla Zagreb. Tako će se, u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) i partnera, a uz podršku Grada Zagreba, ponovo ujediniti mašta, umjetnost i svjetlosne tehnologije najavljujući proljeće kroz pozitivnu energiju i dobre emocije. Svi posjetitelji će, tijekom pet dana, moći obići ukupno 33 atrakcije na 28 lokacija Gornjeg i Donjeg grada koje će ponovo pozdraviti  novi početak i novu nadu – proljeće!

„Nakon prošlogodišnjeg premijernog širenja lokacija Festivala svjetla Zagreb, ovogodišnje izdanje ponovo uključuje Donji grad gdje smo obuhvatili i neke nove lokacije kako bismo svima olakšali obilazak i smanjili gužve. Novost predstavljaju međunarodne suradnje s umjetnicima iz Francuske čije će instalacije biti na četiri lokacije (Dolac, EU trg, Trg kralja Tomislava i Ribnjak) te Italije i Nizozemske. Veseli me i hrvatsko gostovanje iz Šibenika, a ponovo su nam se priključili umjetnici iz Berlina. Ova gostovanja, kao i veliki interes stranih i domaćih umjetnika za buduće nastupe, pokazuju da Festival svjetla Zagreb postaje autentični međunarodni projekt i događanje, stoga ovim putem zahvaljujem svim partnerima što su se uključili u njegovu vrlo zahtjevnu i opširnu realizaciju.“, izjavila je Martina Bienenfel, direktorica TZGZ-a.

Kao i svaki put, uz Hrvatsku, TZGZ provodi online i offline kampanje na tržištima Austrije, Belgije, BiH, Crne Gore, Francuske, Italije, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Skandinavije, Slovenije i Srbije, a isto tako su postavljene svjetlosne instalacije te promotivni panoi na dolaznom terminalu zagrebačke Zračne luke Franjo Tuđman. Podsjećamo, Festival svjetla Zagreb uvršten je u međunarodnu organizaciju Festival of Lights International, već od svog prvog izdanja 2017., čime je stavljen u fokus diljem svijeta s gradovima kao što su Berlin, New York i mnogi drugi.

Program otvorenja zakazan je za srijedu, 15. ožujka, u 19 sati na laser showu kod Ljetne pozornice Tuškanac, a, kao i prijašnjih godina, Festival će biti otvoren od 18 do 23 sata.  Ulazak na sve programe je besplatan, a više informacija o pojedinim programima, kao i karta lokacija, dostupni su u Centrima za posjetitelje te na: www.festivalsvjetlazagreb.hr.

Više pročitajte ovdje.

Izvor i foto: TZGZ