Artupunktura: Umjetnošću protiv izazova svakodnevice

Od sredine rujna na zagrebačkim ulicama i trgovima osjetite terapeutski učinak umjetnosti

Drugo izdanje Artupunkture, jedinstvenog projekta Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) i partnera, počinje 15. rujna. Tako će se od idućeg četvrtka predstaviti čak 23 umjetnička projekta koji svaki na svoj način pruža terapiju Zagreba umjetnošću i revitalizira grad. Projekt je zamišljen kao platforma za kulturu i umjetnost, gdje se zajedničkim umjetničkim djelovanjem na specifičnim točkama Zagreba želi probuditi njegovu vitalnu energiju. Premijerno izdanje Artupunkture održalo se u rujnu prošle godine, a TZGZ ju realizira u suradnji s partnerima objedinjujući, tako, raznovrsna umjetnička događanja u Zagrebu.

„Artupunktura je jedinstveni projekt TZGZ-a i partnera kojem su se priključili brojni sudionici sa svojim programima, a kroz koju stavljamo dodatni naglasak na kulturni turizam našeg grada. Naime, više od 40 posto svih putovanja u Europi motivirano je upravo nekim kulturnim događanjem, programom ili poticajem, stoga, Artupunktura, povezujući kulturu i turizam, stavlja naglasak na područje suvremene kulture, odnosno razvoj kulturne ponude i pozicioniranja grada Zagreba kao kreativnog središta i odredišta urbane kulturne scene ovog dijela Europe.“, izjavila je Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ-a.

Program drugog izdanja Artupunkture čine 23 nositelja programa, od kojih je 15 novih umjetničkih projekata, a prošlogodišnji partneri su pripremili nova izdanja svojih 8 umjetničkih projekata: ALU perspektiva 2; Art & Grad; Art Zagreb 2022; Galerija Ilica: Otvorena knjiga; Projekt Ilica: Q'ART – BUJAN RUJAN; Reli po galerijama; 36 Mountains Festival te 57. zagrebački salon „Mi smo se pojavili kao strategija vječnosti” gdje će se održati i svečano otvorenje Artupunkture.

Artupunktura traje sve do sredine listopada, a detalji pojedinih programa dostupni su na internet stranicama www.artupunktura.hr.

Više pročitajet ovdje.

Izvor: TZGZ