Croatia Airlines povećava broj linija i letova u zimskom redu letenja

Nacionalni avioprijevoznik u zimskom redu letenja planira povezivati Hrvatsku i 13 međunarodnih odredišta

Croatia Airlines u zimskom redu letenja 2022./2023. uvodi nove međunarodne linije, produljuje letenje na pojedinim sezonskim linijama te povećava ukupan broj letova i raspoloživih sjedala u odnosu na prošlogodišnje zimsko razdoblje.

U razdoblju od 30. listopada ove godine do 25. ožujka 2023. nacionalni avioprijevoznik planira povezivati Hrvatsku i 13 međunarodnih odredišta s ukupno 19 međunarodnih linija. Pritom se planira obaviti više od 8500 redovitih letova i ponuditi oko 869.000 sjedala, što je 28% više letova i sjedala u odnosu na zimski red letenja 2021./2022. 

Novost su izravni međunarodni letovi iz Split - Zürich i Pula - Zürich. Zrakoplovi će na obje linije letjeti od kraja listopada 2022. do sredine siječnja 2023., dvaput na tjedan - srijedom i subotom.

Kako bi se odgovorilo pojačanoj tržišnoj potražnji, kompanija do sredine siječnja 2023. produljuje letenje na redovitoj liniji Rijeka - München, na kojoj će zrakoplovi prometovati triput na tjedan – utorkom, četvrtkom i nedjeljom.

Do kraja siječnja 2023. produljuje se i letenje na redovitoj liniji Zagreb – Dublin na kojoj će zrakoplovi prometovati dvaput na tjedan – četvrtkom i nedjeljom. Osim toga, letovima na međunarodnoj liniji Osijek – München, nastavlja se cjelogodišnje zračno povezivanje istoka Hrvatske sa svijetom. Putnicima su i dalje na raspolaganju dva leta na tjedan, ponedjeljkom i petkom, a povratne zrakoplovne karte dostupne su već od 129 eura.

Tijekom zimskog razdoblja zrakoplovi nacionalnog avioprijevoznika izravno će povezivati Zračnu luku Zagreb s ukupno 13 međunarodnih odredišta - Amsterdam, Beč, Bruxelles, Dublin, Frankfurt, Kopenhagen, London Heathrow, München, Pariz, Rim (via Split), Sarajevo, Skoplje i Zürich.
Iz zračne luke Split planirani su letovi u četiri međunarodna odredišta, od čega su putnicima na raspolaganju svakodnevni letovi u München, Frankfurt i Rim te Zürich, dvaput na tjedan.

Osim širenja međunarodne mreže letova, Croatia Airlines nastavlja osiguravati i zračnu povezanost hrvatskih gradova i regija svojim letovima u domaćem redovitom prometu u sklopu kojeg su planirani letovi između 5 hrvatskih zračnih luka (Zagreb, Split, Dubrovnik, Zadar, Pula).

Više pročitajte ovdje.

Izvor: Turizmoteka