Dubrovnik, Korčula i Lokrum istaknuti u reportaži britanskog Independenta

Objavljeni prilog donosi razloge zašto posjetiti Hrvatsku u predsezoni

U prestižnom britanskom mediju Independentu objavljen je prilog o posebnosti predsezonskog turističkog doživljaja u Hrvatskoj naslovljen Off-season Croatia: why you should head to the holiday hotspot before summer hits, u kojem se posebno ističu hrvatske destinacije poput Dubrovnika te otoka Korčule, a prilog je nastao u suradnji Predstavništva HTZ-a u Londonu s novinarkom Lucy Thackray, koja je u preko tjedan dana obišla sve znamenitosti te kulturne i prirodne ljepote Dubrovnika, Korčule i Lokruma.

U opsežnoj reportaži, nagrađivana novinarka opisala je Dubrovnik kao najljepšu oazu Mediterana te jednu od najprestižnijih filmskih lokacija na svijetu opisujući njegove impozantne zidine koje još više dolaze do izražaja zbog izbjegnute gužve i navale turista u špici sezone. Osim Dubrovnika, novinarka je iskusila i prirodne ljepote otoka Lokruma, a na Korčuli je doživjela mirnoću starog grada i ljepote venecijanske arhitekture te prateću eno-gastronomsku ponudu područja i lokalnih OPG-ova.  

Reportaže ovakve vrste uvelike utječu na kvalitetnu prezentaciju Hrvatske na britanskom tržištu s kojeg tradicionalno ostvarujemo sjajne rezultate. Tako smo prema podatcima sustava eVisitor s britanskog tržišta u dosadašnjem dijelu godine ostvarili gotovo 80.000 dolazaka te 287.000 noćenja što u usporedbi s istim razdobljem prošle godine predstavlja rast od 19 % u dolascima i 8 % u noćenjima.

Izvor: HTZ

Autor fotografije: Ivan Šardi; Izvor: HTZ