Croatia Airlines: Dvije nove linije iz Splita

Radi se o redovnim međunarodnim linijama prema Skopju i Oslu

Croatia Airlines uvodi još dvije sezonske linije iz Zračne luke Split. Radi se o redovnim međunarodnim linijama prema Skopju i Oslu, a nova su odredišta najavljena u studenome prošle godine. Sada je dostupan i sam red letenja, a karte će se uskoro naći u prodaji.

12. svibnja 2023., Croatia Airlines uvodi liniju između Skopja i Splita koja će u prometu biti dva puta tjedno, utorkom i petkom. Linija je najavljena do sredine listopada, odnosno 14. listopada 2023.

Dva dana kasnije, 14. svibnja 2023. , kompanija uvodi redovnu liniju između Splita i Osla koja će u prometu biti jednom tjedno, nedjeljom, do 15. listopada ove godine.

S dvije nove linije Croatia Airlines na tržište stavlja dodatnih 13 tisuća sjedala, na liniji prema Skoplju prometovat će zrakoplovi tipa DashQ400 kapaciteta 76 sjedala, dok će na liniji prema glavnom gradu Norveške prometovati zrakoplovi tipa A319, kapaciteta 144 sjedala.

Kompanija je fokus prebacila na splitsku zračnu luku te iz Splita u špici ljetne sezone ima daleko više letova nego ranijih godina, a osobito nakon dolaska niskotarifnog Ryanaira u Zagreb.

Više informacija pronađite ovdje.

Izvor: Croatia Aviation

Foto: Croatia Airlines