Kako certificirati zeleni turizam - znak EU Ecolabel u Međimurju

Dvodnevna radionica održat će se 16. i 17. siječnja 2023. u Međimurskoj županiji

Dvodnevna radionica na temu EU Ecolabel certifikata kao oznake održivosti održat će se 16. i 17. siječnja 2023. u Međimurskoj županiji. U sklopu radionice bit će organiziran i obilazak primjera dobre prakse smještajnih objekata u turizmu, koji posjeduju navedeni certifikat.

Svrha radionice je upoznati ključne donositelje odluka i savjetnike u turističkom sektoru što je to EU Ecolabel certifikat i objasniti prednosti koje isti donosi. Uz navedeno će se pokazati na primjeru destinacije Međimurske županije kako se certifikat može uklopiti u razvoj destinacije i koliko je bitno imati podršku tijela lokalne samouprave kao i turističke zajednice u dobivanju istoga.

EU Ecolabel službena je eko-oznaka Europske unije kojom se označavaju „zeleni“ proizvodi i usluge, tj. oni koji imaju manje nepovoljan utjecaj na okoliš tijekom životnog ciklusa i doprinose klimatskim ciljevima i kružnom gospodarstvu. Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Uprava za klimatske aktivnosti nadležna je za dodjelu znaka EU Ecolabel u Hrvatskoj prema propisanom postupku.

Interes turističkog sektora za certifikatom EU Ecolabel raste što je potaknuto kroz aktivnosti Ministarstva turizma i sporta koji promiče održivi zeleni turizam uz mogućnost sufinanciranja iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Prijava sudjelovanja i smještaja treba prijaviti na e-mail: sales@rudi-express.hr

Više informacija o radionici kao i raspored radionice pronađite ovdje.

Izvor: Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja

Foto: EU Ecolabel certifikat