Festival Zagreb Classic 2023.

Vrhunska klasika pod vedrim nebom započinje prvi dan ljeta, 21. lipnja

U organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba, Grada Zagreba te partnera, od 21. lipnja do 1. srpnja održat će se festival Zagreb Classic 2023. Na ovogodišnjem festivalu, nastupit će, između ostalog, Cameristi della Scala, Cine y Tango, Zagrebačka filharmonija, Zagrebački solisti koji obilježavaju 70. godišnjicu osnutka, Jazz orkestar HRT-a, solisti Opere HNK u Zagrebu te mnigi drugi glazbenici.

Kroz ukupno 8 besplatnih koncerata na Trgu kralja Tomislava s početkom u 21:00 sat,  publika će moći uživati u vrhunskoj klasičnoj glazbi na otvorenom, a cjelokupni program dostupan je ovdje.

Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ-a je izjavila: „S veseljem pozivam sve da posjete Zagreb koji je, iako bogat i ispunjen događanjima tijekom cijele godine, po mnogima možda najljepši upravo u ovim ljetnim mjesecima. Već prepoznati i iščekivani festival Zagreb Classic započinje u srijedu, 21. lipnja, na prvi dan ljeta i to s koncertom „San ljetne noći“ u organizaciji Hrvatske radiotelevizije. Ovogodišnje izdanje Festivala traje do 1. srpnja te će se održati ukupno 8 odabranih koncerata, a zanimljive će biti i probe koje se, također, mogu doći pogledati i poslušati, što svakako preporučujem. Svi programi, kao i dosadašnjih godina, otvoreni su i besplatni za posjetitelje, a pojedini koncerti će se prenositi i na Hrvatskoj radioteleviziji. Veseli me da ćemo i ove godine svi imati priliku uživati u vrhunskoj klasičnoj glazbi pod vedrim nebom, u divnom ambijentu i ugođaju Trga kralja Tomislava, a ovogodišnji Zagreb Classic završavamo svečanim koncertom u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova u povodu obilježavanja 10. godišnjice članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji.“          

Izvor: TZGZ 

Foto: Lice Grada