Hrvatska zemlja partner na najprestižnijem vinskom natjecanju Latinske Amerike

Predsjednik UHPA-e predstavit će ponudu domaćih turističkih agencija u sklopu posebne prezentacije hrvatskog turizma

Nakon velikog uspjeha hrvatskih vinara na prošlogodišnjem natjecanju i osvajanju velikog broja zlatnih medalja te nakon višegodišnje vrlo uspješne suradnje Veleposlanstva Republike Hrvatske u Čileu s vlasnicima licence Catad'Or, Hrvatska je izabrana za Zemlju partnera na ovogodišnjem, 28. po redu najprestižnijem vinskom natjecanju i ocjenjivanju vina i žestokih pića Latinske Amerike, Catad'Or World Wine Awards, koje se održava od 14. do 18. studenoga u Santiagu de Chileu. Sajam je velika prilika za predstavljanje naših vrhunskih vina, ali i Hrvatske kao popularne i poželjne turističke destinacije na Mediteranu.

Uz Veleposlanstvo RH u Čileu, u projekt su uključene Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska turistička zajednica. U sklopu posjeta hrvatske delegacije Čileu, održat će se poslovni susret hrvatskih i čileanskih gospodarstvenika te predstavnika tamošnjih gospodarskih asocijacija. U fokusu će biti uspostavljanje poslovnih odnosa, razumijevanje regulatornog i poslovnog okruženja i mogućnosti za suradnju.

U sklopu manifestacije Catad'Or, u hrvatskom klubu Estadio Croata, održat će se posebna prezentacija hrvatskog turizma.

"Ovo je prilika na čileanskom tržištu predstaviti Hrvatsku kao popularnu i poželjnu turističku destinaciju Mediterana. Čileanskim turoperatorima, turističkim agentima, novinarima i travel blogerima, uoči njihove ljetne sezone godišnjih odmora i putovanja, predstavit ćemo ukupnu hrvatsku turističku ponudu s posebnim naglaskom na nautički turizam s obzirom na to da Čileanci rado jedre, cijene kristalno čisto more, netaknute prirodne ljepote otoka te vole putovati u države u kojima se osjećaju sigurno. Također, prilika je ovo i za predstavljanje bogate i raznolike hrvatske turističke ponude brojnim hrvatskim iseljenicima i članovima hrvatske zajednice koja u Čileu broji preko 200.000 osoba od kojih još mnogi nisu posjetili zemlju svojih predaka", istaknuo je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice nadodavši kako je u dosadašnjem dijelu godine s tržišta Čilea ostvareno preko 15.200 dolazaka i 45.500 noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 17 posto u dolascima i 13 posto u noćenjima.

U sklopu posebne prezentacije hrvatskog turizma sudjelovat će i predsjednik UHPA-e Tomislav Fain koji će predstaviti ponudu domaćih turističkih agencija.

U Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Čileu vjeruju kako će ova prepoznatljiva i uspješna manifestacija uvelike pridonijeti vidljivosti i promociji Hrvatske kao zemlje izuzetne eno-gastronomske ponude te bogatog i raznolikog turizma.

Više pročitajte ovdje.

Izvor: HTZ

Foto: Catad'Or World Wine Awards