Međunarodni kongres povijesnih gradova

Održat će se u Solinu od 28. do 31. ožujka 2023.

U Solinu će se od 28. do 31. ožujka 2023. održati 9. Međunarodni kongres povijesnih gradova, u organizaciji Turističke zajednice grada Solina, hotela President Solin i grada Solina.

Tema kongresa je zaštita i interpretacija povijesnih atrakcija i lokaliteta u povijesnim gradovima diljem Hrvatske kroz "benchmarking" s gradovima iz inozemstva. Cilj je prezentirati povijesne gradove Hrvatske i inozemstva iz različitih povijesnih razdoblja s naglaskom na destinacijski management, odnosno kreativnu i interpretativnu prezentaciju povijesnih lokaliteta.

Međunarodni kongres povijesnih gradova održava se pod geslom "Meet, share & build" koji za cilj ima potaknuti susrete čelnih ljudi u turizmu i arheologiji povijesnih gradova, razmjenu iskustava u pogledu promocije kao i razvoj novih turističkih proizvoda i aranžmana u turizmu destinacije. 

U sklopu kongresa će se i ove godine dodijeliti međunarodna kulturno turistička nagrada "Plautilla" u četiri kategorije, ali i nagrade najboljim diplomantima i studentima koji su se prijavili za izbor najboljeg studentskog rada na temu valorizacije kulturne baštine. 

Više pročitajte ovdje.

Izvor: TZSDŽ / Meet, share & build

Foto:  Meet, share & build