Međunarodni sajam turizma u Novom Sadu

Za članice UHPA-e osiguran popust na izlagački prostor

Međunarodni sajam turizma u Novom Sadu, 54. po redu, održat će se od 30. studenog do 2. prosinca 2023. godine. Sajam turizma predstavlja jedinstvenu ponudu Dunavske regije, a ističe receptivni turizam, dovođenje stranih turista u Srbiju i susjedne zemlje te promiče aktivan odmor. Regija partner 54. međunarodnog sajma turizma ove godine je Boka Kotorska koja objedinjeno predstavlja najznačajnije i najatraktivnije sadržaje Crne Gore. 

Ove godine obilježava se 100 godina postojanja Novosadskog sajma te će se svim posjetiteljima i sudionicima omogućiti ulaz bez naplaćivanja karata. Uz obaveznu registraciju, posjetitelji će se moći upoznati s ponudom izlagača, održati sastanke, razmotriti ponudu za predstojeću zimsku, ali i ljetnu sezonu. 

Posebnu pažnju sudionika Sajma turizma privlači program Hosted Buyer te organizirani i međunarodni B2B susreti koji su dodatna podrška tvrtkama u pronalaženju međunarodnih partnera. Održat će se i Dani karijere u turizmu te novi sadržaji, poput 33. zbora ugostiteljskih i turističkih radnika Srbije koji se u vrijeme Sajma održava na istom prostoru.

Do sada su već ugovoreni nastupi izlagača – od turističkih agencija iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije; izlagača koji nude kapacitete u banjama Srbije, Mađarske, toplicama Hrvatske i termama Slovenije; turističke organizacije, ponuđači opreme i higijene za hotelijerstvo i ugostiteljstvo, obrazovne institucije, IT kompanije, medijske kuće i marketinške agencije.

Prošle godine predstavilo se više od 250 sudionika iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Iraka, Rumunije, Cipra, Mađarske, Severne Makedonije, Slovenije, Turske, Hrvatske i Bugarske.

Za članice UHPA-e je osigurano 10% popusta na izlagački prostor s pratećom opremom. 

Štand bi uredio Novosadski sajam, a u cijenu bi bile uračunate i obavezna upisnina u katalog i priključak struje. Ukoliko se članice opredijele za sudjelovanje na Sajmu turizma u Novom Sadu, otvorena je mogućnost (koja važi isključivo za izlagače na Sajmu turizma u Novom Sadu) zakazivanja B2B sastanaka sa inozemnim touroperatorima koji dolaze na Sajam turizma u Novom Sadu preko Hosted Buyer programa koji se organizira kao dio Sajma turizma na Novosadskom sajmu.        

Za ostvarivanje popusta članice UHPA-e se mogu javiti Biljani Petrin na e-mail: [email protected].

Prijavni obrazac dostupan je ovdje, a više informacija možete pronaći na službenoj stranici Novosadskog Sajma.

Izvor i foto: Novosadski sajam