Završna konferencija „Turizam za sve – pristupačni turizam“

Održat će se 2. prosinca 2022. godine u Zagrebu

Ministarstvo turizma i sporta (MINTS) u suradnji s pravobraniteljicom za osobe s invaliditetom provelo je tijekom ove godine pet regionalnih radionica (u Osijeku, Splitu, Dubrovniku, Opatiji i Puli) na temu potencijala, izazova, mogućih rješenja pristupačnog turizma. Radionice su bile namijenjene pružateljima usluga u turizmu, turističkim zajednicama, jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave, mladima te svim drugim zainteresiranim dionicima.

Na radionicama se raspravljalo o izazovima s kojima se osobe s invaliditetom suočavaju, o primjerima dobre prakse, o mogućnostima poboljšanja turističke ponude u ovom segmentu potražnje kao i mogućnostima predviđenim za pružatelje turističkih usluga u narednom razdoblju u cilju ostvarenja napretka.

Završna konferencija održat će se uoči Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, 2. prosinca 2022. godine u Hilton Garden Inn Hotelu u Zagrebu s početkom u 10.00 sati. 

Program konferencije dostupan je ovdje, a prijavu za sudjelovanje, osobno u dvorani ili online,  potrebno je izvršiti do 29. studenog 2022. putem prijavnog obrasca dostupnog ovdje

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti Ministarstvu turizma i sporta na e-mail: pristupacniturizam@mints.hr ili telefonom 01/4627-448.

Izvor: MINTS

Foto: MINTS - Pristupačan turizam