MSC Cruises službeno imenovao novu perjanicu flote - MSC Euribia

MSC Euribia obilježava značajan korak naprijed prema cilju kompanije, a to je neto nulta emisija do 2050.

MSC Cruises je u četvrtak, 8. lipnja 2023. službeno imenovao željno iščekivanu novu perjanicu flote - MSC Euribia, brod za kružna putovanja s energetski najučinkovitijim dizajnom ikad. Svečana ceremonija imenovanja održala se u Kopenhagenu, u čast njegovog tradicionalnog pomorskog naslijeđ.

Ovo je drugi brod flote MSC Cruisesa s pogonom na LNG koje je najčišće brodsko gorivo trenutno komercijalno dostupno u većim razmjerima. Brod se također može pohvaliti suvremenom tehnologijom zaštite okoliša uključujući napredne brodske sustave za obradu otpadnih voda te sustav gospodarenja otpadom. Dizajniran je imajući na umu budućnost što omogućuje jednostavno uvođenje budućih inovacija u održivosti poput ugljično neutralnih sintetičkih i drugih alternativnih goriva čim budu dostupna u većim razmjerima.

Očekuje se da će MSC Euribia predstavljati energetski najučinkovitiji dizajn broda za kružna putovanja na svijetu u vrijeme svog pridruženja floti. Tijekom svoje premijerne plovidbe, MSC Euribia će dovršiti putovanje od St. Nazairea do Kopenhagena s neto nultom emisijom stakleničkih plinova iskorištavajući smanjenje emisija koje omogućuje bio-LNG i primjena pristupa ravnoteže mase.di.

MSC Euribia će započeti s plovidbom sjeverom Europe ovog ljeta nudeći 7-noćna krstarenja iz Kiela, Njemačka i Kopenhagena, Danska do očaravajućih norveških fjordova uključujući Geiranger, Ålesund i Flaam.

Ponuda itinerera MSC Cruisesa na sjeveru Europe dostupan je ovdje.

Više pročitajte ovdje.

Izvor i foto: MSC Cruises