DHT 2023: Dodijeljene Godišnje hrvatske turističke nagrade

Šampionom hrvatskog turizma proglašen Dubrovnik

U petak, 10. studenog 2023., u Rovinju održana je završna svečana večer Dana hrvatskog turizma u sklopu kojih su dodijeljene Godišnje hrvatske turističke nagrade, odnosno nagrade za najbolje u turizmu Hrvatske u 2023. godini. Pred više od 1200 sudionika turističkom destinacijom godine, odnosno novim šampionom hrvatskog turizma proglašen je Dubrovnik, a najboljim turističkim događajem godine proglašeni su Đakovački vezovi.

Godišnja nagrada „Anton Štifanić“ u kategoriji tvrtke/ustanove/udruge dodijeljena je Javnoj ustanovi Baraćeve špilje za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području općine Rakovica, u kategoriji pojedinac nagradu je osvojio Robert Pende, ravnatelj Uprave za razvoj poduzetništva, investicije i konkurentnost turističkoga gospodarstva pri Ministarstvu turizma i sporta, dok je Nagrada za životno djelo uručena Sandi Čorak, znanstvenoj savjetnici u trajnom zvanju u Institutu za turizam. Hrvatska turistička zajednica dodijelila je i tradicionalnu nagradu Čovjek, ključ uspjeha – djelatnik godine pojedincima u 19 kategorija, dok je Ministarstvo turizma i sporta dodijelilo nagradu za održivost, Naturally yours, koja je ove godine pripala ACI-ju.

Ovogodišnje negrade dodijeljene su prema novom konceptu. Riječ je o 15 kategorija koje su zajedno definirali Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora - nagrada za turistički događaj godine, turistički aranžman godine, gastronomski doživljaj godine, hotel i kamp godine, a dodijeljene su i nagrade u aktivnom, kulturnom, nautičkom, poslovnom, ruralnom te zdravstvenom turizmu, kao i nagrade za Unique smještaj godine i turističku destinaciju godine (Šampion hrvatskog turizma). 

Od UHPA-inih članova nagradu su osvojili Turistička agencija Maistra - Maistra d.d. za DMK - turistički aranžman godine Privatna večera u impresivnoj pulskoj Areni dok je nagrada u ruralnom turizmu pripala hotelu i restoranu Villa Neretva d.o.o. za Berbu mandarina i foto safari dolinom rijeke Neretve.

Popis svih finalista i pobjednika po kategorijama dostupan je ovdje.

Čestitamo svim dobitnicima.

Izvor: HTZ

Foto: DHT