Započeli Dani hrvatskog turizma

Ovogodišnji DHT održava se u Rovinju 9. i 10. studenog

Najznačajnije domaće turističko događanje Dani hrvatskog turizma (DHT) održavaju se 9. i 10. studenog 2023 u Rovinju. Manifestacija se održava u organizaciji Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore. Riječ je o tradicionalnom susretu turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske koji će kroz niz panela, razgovora i dodjela nagrada otkriti tko je najzaslužniji za još jednu uspješnu turističku godinu u kojoj zasad, prema sustavu eVisitor, brojimo 20 milijuna dolazaka (+9%) i preko 106 milijuna noćenja (+3%) turista. 

Raznovrstan program ovogodišnjeg DHT-a započet će panel raspravom pod nazivom „Doba održivosti u hrvatskom turizmu“ u organizaciji Ministarstva turizma i sporta, a koju će u razgovoru 1 na 1 otvoriti ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, dok će svoja iskustva o upravljanju destinacijama podijeliti gradonačelnici Dubrovnika, Mato Franković, Rovinja, Marko Paliaga i Pule, Filip Zoričić. 

Na panelu u organizaciji Hrvatske turističke zajednice „Putovanje u održivost – iskustva destinacija“, direktorice Predstavništva HTZ-a u Italiji i Francuskoj, Viviana Vukelić i Danijela Mihalić Đurica te direktorica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Ivana Vladović i direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula otkrit će kako sačuvati bogatu povijesno-kulturnu baštinu, zaštititi resursnu osnovu, oduprijeti se masovnom turizmu i prilagoditi klimatskim promjenama.  

Tijekom popodnevnih sati prvog dana DHT-a, Slobodna Dalmacija će sad već tradicionalno dodijeliti nagradu „Adrian“ za najbolji mali i obiteljski hotel, u suradnji s Nacionalnom udrugom malih i obiteljskih hotela, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice. 

Drugog dana, u petak 10. studenog, održat će se panel Hrvatske gospodarske komore pod nazivom „Al s osobnošću“. Osnivač tvrtke Apsolon i suosnivač i partner u konzultantskoj kući Best Advisory Vedran Antoljak te licencirani predavač u području prodaje i komunikacija Davor Bilman razjasnit će koliku ulogu digitalna transformacija ima u oblikovanju turizma kao glavnog pokretača svjetskog gospodarstva te hoće li moderna tehnologija biti ključni igrač u utakmici sa suvremenim izazovima. 

Ovogodišnji DHT bit će zaokružen svečanom dodjelom godišnjih turističkih nagrada uz izravni televizijski prijenos, a više informacija o programu i sudionicima dostupno je na službenoj stranici Dana hrvatskog turizma

Više pročitajte ovdje.

Izvor: HTZ

Foto: DHT