Prvo krstarenje s nultom netom emisijom stakleničkih plinova

MSC Euribia će biti prvi brod na svijetu demonstrirajući da je nulto neto krstarenje danas moguće

Odjel za krstarenja MSC Grupe sljedećeg će tjedna održati prvo krstarenje u industriji s nulto netom emisijom stakleničkih plinova kada će najnovija perjanica flote MSC Cruisesa pogonjena LNG-om, MSC Euribia, napustiti brodogradilište u Saint-Nazaireu i zaploviti prema mjestu održavanja svoje svečanosti imenovanja – Kopenhagenu, Danska.

Novi brod, dvadest i drugi, koji će se pridružiti floti MSC Cruisesa, plovit će četiri dana iz Saint-Nazairea do Kopenhagena te postići nulto netu emisiju stakleničkih plinova demonstrirajući da je nulto neto krstarenje danas moguće. MSC Euribia će isploviti iz francuske luke 3. lipnja te bi trebala uploviti u spomenutu dansku prijestolnicu 7. lipnja.

„Ovo prvo u industriji putovanje s nulto netom emisijom stakleničkih plinova naše najnovije perjanice flote, broda MSC Euribia, najavljuje još jedan značajan korak na našem putovanju dekarbonizacije i demonstrira više od svega opseg naše predanosti.“, izjavio je Pierfrancesco Vago, izvršni predsjednik Odjela za krstarenja MSC Grupe.

MSC Cruises je prva kompanija za kružna putovanja morem u industriji koja je kupila 400 tona bio-LNGa goriva koje ima značajno smanjene emisije u životnom ciklusu kako bi pokazala svoju predanost uvođenju obnovljivih goriva i mjerama energetske tranzicije na putovanju k nulto netoj emisiji plinova.

Više pročitajte ovdje.

Izvor i foto: MSC Cruises