Agencija M-G Express d.o.o. obnovila Travelife Partner certifikat

Potvrda trajne predanosti društveno odgovornom poslovanju

Turistička agencija M-G Express d.o.o. iz Kanfanara je obnovila Travelife Partner certifikat do 26. kolovoza 2022. godine. Travelife Partner certifikat  je druga faza implementacije, a dodjeljuje se turističkim agencijama i turoperatorima čije je poslovanje u skladu s visokim standardima sustava Travelife, nakon što uspješno prođu postupak audita. Kriteriji pokrivaju ukupno 10 područja, između ostaloga uredsko poslovanje, poštivanje zakona i poslovanje agencije u skladu s ekološkim standardima, brige o očuvanju kulture, tradicije i okoliša u lokalnoj zajednici, suradnje s partnerskim agencijama, smještajnim objektima i drugim dionicima, komuniciranje, educiranje i zaštita klijenata i dr.

Travelife Partner certifikat omogućava turističkim agencijama i turoperatorima informiranje šire javnosti o predanosti tvrtke održivom i društveno odgovornom poslovanju i pravo na korištenje Travelife Partner loga. Time dodatno osnažuju svoj imidž na domaćem i inozemnom tržištu kao agencije koje ozbiljno i odgovorno pristupaju razvoju turizma u Hrvatskoj. Agencije se mogu odlučiti i za treću, najvišu fazu primjene Travelife sustava u poslovanju i stjecanje certifikata Travelife Certified. Certifikat Travelife Certified je priznat kao prvi standard za turoperatore u skladu s kriterijima Vijeća za globalni održivi turizam/Global Sustainable Tourism Council (GSTC).

Maria Gracia Baćac, direktorica agencije: „Agencija M-G Express d.o.o. već se niz godina zalaže za razvoj odgovornog i održivog turizma kroz održavanje i stalno jačanje razine kvalitete svojih usluga, kako bismo ispunili očekivanja i udovoljili zahtjevima naših klijenata i partnera te u konačnici bili po tome prepoznatljivi i konkurentni na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Pružanje kvalitetnih i održivih usluga za nas je dugoročno važan cilj i ključan princip poslovanja jer se time osigurava bolje i učinkovitije očuvanje i upravljanje povijesnom, kulturnom, prirodnom i lokalnom baštinom. Principi održivog poslovanjanja u turizmu naš je trajan izbor i cilj u koji duboko vjerujemo. Stoga smo se uključili u projekt EOS Code, odlučili za implementaciju sustava upravljanja kvalitetom u skladu s međunarodno priznatim standardom ISO 9001: 2015 te specijalizirali kao DMC. Posebno smo ponosni što smo od samih početaka uključeni u Travelife sustav koji nam pomaže da upravljamo i poboljšamo svoje društvene i okolišne učinke u skladu s najvišim međunarodnim kriterijimai standardima održivosti, na čemu radimo uz podršku i pomoć naše strukovne udruge UHPA-e.

Otkrivanjem i cjelovitim kontaktom između sebe i običnih ljudi, između sebe i svojih korijena otkrit ćemo cjelovitost i bogatstvo naše baštine koji je neodvojiv od uvjerenja o našem postojanju, o našem načinu života, do same suštine onoga što jesmo… I to je jedino što ćemo pustiti budućim generacijama. Zato moramo poštivati prirodu i okoliš, pomažući se s malim 'stvarima' da našu zemlju učinimo ljepšom i zelenijom, shvaćajući da joj je potrebno samo 'tako malo' da se osjetimo bolje, što ćemo sebi osigurati bolji život, a Hrvatskoj (ili drugim zemljama) bolju turističku destinaciju koju ćemo otkriti i voljeti.

Travelife program  za osposobljavanje, upravljanje i certificiranje turističkih tvrtki koje su posvećene održivom razvoju mi je ukazao i na staru, dobro poznatu zlatnu poslovicu: "Nikada ne čini drugima ono što ne želiš da oni čine tebi.“  Želim pružiti svakom gostu magično putovanje i vrlo sam ponosna što je M-G Express d.o.o. dio velike obitelji Travelife-a i nositelj Travelife Partner certifikata kao potvrde naše trajne predanosti  društveno odgovornom i održivom poslovanju.“

UHPA je s Europskim centrom za eko i agro-turizam (ECEAT) iz Nizozemske, koji upravlja Travelife sustavom za turističke agencije i turoperatore, potpisala ugovor o dugoročnoj suradnji. Time je dugoročno osigurana kontinuirana briga o poboljšanjima i održavanju Travelife sustava, stručna podrška i konzultacije u vezi edukacije i implementacije te provođenje audita za certificiranje turističkih agencija i touroperatora u Hrvatskoj.

Čestitamo agenciji M-G Express d.o.o. na velikom postignuću i uspješnoj implementaciji Travelife sustava održivog poslovanja.

Popis članica UHPA-e koje imaju Travelife Partner certififikat dostupan je ovdje, a s certifikatom Travelife Certified dostupan je ovdje.

Izvor: UHPA