Travelife: ABTA objavila COVID-19 smjernice za hotele

Javno dostupne smjernice mogu koristiti i hoteli koji nisu u Travelife sustavu

Udruga turističkih agencija i turoperatora Velike Britanije (ABTA) objavila je COVID-19 smjernice za pružatelje usluga smještaja koji su javno dostupni te će ih moći koristiti i hoteli koji nisu u Travelife sustavu.

Svrha ovih posebnih smjernica je pomoći pružateljima usluga smještaja u donošenju odluka o tome kako spriječiti COVID-19 u svojim objektima uz istovremeno osiguranje minimalnog utjecaja na okoliš.

COVID-19 Operative Guidance Kit je praktičan i pregledan priručnik sa smjernicama koji će u svakodnevnom poslovanju moći koristiti bilo koja vrsta smještaja  u bilo kojoj zemlji.

Travelife je vodeći međunarodni sustav osposobljavanja, upravljanja i certificiranja tvrtki u turističkom sektoru koje su posvećene društveno odgovornom i održivom poslovanju – pružateljima usluga smještaja te turističkim agencijama i turoperatorima. Travelife sustavom za implementaciju društveno odgovornog i održivog poslovanja u smještajnim objektima upravlja ABTA.

Sustav nudi integrirani program obuke i osposobljavanja djelatnika, primjere najboljih iskustava i prakse, alata, implementacije, upravljanja, planiranja, izvještavanja, B2B alata i certificiranja koji su posebno dizajnirani za turistički sektor.

2018. godine Travelife je ishodio akreditaciju Globalnog vijeća za održivi turizam (GSTC). Postizanje GSTC - akreditiranog statusa znači da program Travelife certifikacije u potpunosti slijedi najviše, vrlo zahtjevne međunarodne standarde, što ih dodatno razlikuje od ostalih certifikacijsih programa u svijetu.

Izvor: ABTA